Melano.hu
Published on Melano.hu (https://www.melano.hu)

Címlap > Így kell isteni forró csokoládét készíteni

Így kell isteni forró csokoládét készíteni

Létrehozás: 09/01/2021 - 12:00
Szerző: Melano
[1]
Most, hogy itt vannak a hideg őszi esték, mi is eshetne jobban mint egy igazi, otthon elkészített forró csokoládé? Következzen egy egyszerű recept!

 

 

HOZZÁVALÓK:

  • 250 ml víz
  • 50 g étcsokoládé 
  • 1 tk kakaóvaj
  • ízlés szerint chilli, méz, vagy vanília

Elkészítés: 

  • A valódi forrócsokoládét úgy készítjük, hogy vízben vagy tejben olvasztjuk fel a csokoládé darabkákat. Az ital sűrűsége a felhasznált csokoládé mennyiségétől függ. .
  • A tejhabosító ( például Sage BMF600) készüléken állítsa be a hőmérsékletet 60°C-ra. Lassan adja hozzá a csokoládé darabkákat! 250 ml vízhez kb. 50g étcsokoládé, ill. 60g fehércsokoládé szükséges és maximum egy teáskanál kakaóvajat adjon hozzá.
  • A kész italt ízesíthetjük pl. chilli, méz, vagy akár vanília felhasználásával. 

Forrás: sagehu.hu  [2]

Tags: 
Sage [3]
forró csoki [4]
újdonság [5]
ínyencség [6]

Forrás webcím: https://www.melano.hu/igy_kell_isteni_forro_csokoladet_kesziteni

Hivatkozások
[1] https://www.melano.hu/sites/default/files/articles/sage_forro_csoki.jpg
[2] https://www.sagehu.hu/receptek-es-tippek/forro-csokolade
[3] https://www.melano.hu/tags/sage
[4] https://www.melano.hu/tags/forro_csoki
[5] https://www.melano.hu/tags/ujdonsag
[6] https://www.melano.hu/tags/inyencseg