Egy vasaló a világot jelentő deszkákon

Létrehozás: 12/05/2018 - 21:58
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Egy kollegám hívta fel figyelmemet a Sencor egyik új termékére, a 2400 wattos csodára, amikor arról panaszkodtam, hogy nem jó semmire a vasalóm.

 

Mivel színészként dolgozok, ezért sok fellépésem és előadásom van. Bár a színházi fellépések alkalmával rendszerint a ruhás munkatárs készíti elő a fellépőruhákat, az utazó előadások miatt néha magamnak kell gondoskodnom a fellépő ruhákról. Ezért volt fontos egy olyan vasaló, amelyet akár magammal is vihetek és bírja a megterhelést. Ez alatt azt értem, ha  például nem otthoni nyugalomban a vasalódeszkán használom, hanem esetleg egy asztalt veszek igénybe az öltözőben egy vidéki előadás alkalmával.

A Sencor SSI 8710 vasaló teljesen pozitív csalódás volt számomra; bevált a „kényes” helyzetekben való használatkor is. Mivel forgó kábelcsatlakozással rendelkezik és a kábel nem gubancolódik össze, nem kell félnem, hogy valaki lelöki. A turbógőz fokozattal még a leggyűröttebb anyagú ruhát is tükörsimára vasalom és a függőleges helyzetben való gőzölés is sokat segít, amikor nem otthon használom. Mivel fontos, hogy rendben legyenek a ruhák, így örülök a kerámialapnak, mert nem foltozza össze az anyagot. Illetve fontos, hogy ne csepegjen semmi a ruhámra, főleg ne fellépés előtt, amikor már nincs idő megszárítani, azonban ez a vasaló drip-stop funkcióval is rendelkezik, amely cseppentésgátló, vagyis megelőzi a cseppek okozta foltosodást, így teljes nyugalommal végzem el az utolsó simításokat akár röviddel a fellépés előtt is.

Mivel a súlya alig több, mint egy kiló még mázsás terhet sem kell cipelnem magammal, ráadásul gyönyörű színe van, amely kilóg a többiek szokásos színű vasalófelhozatalából. Nálam teljes mértékben bevált, pontosan ilyenre volt szükségem a régi vasalóm helyett. 

Szerző: Tóth Dorottya 

Tech: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.