Kulturális programsorozatot indít a Miskolci Morus

Létrehozás: 06/13/2022 - 16:20
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Első alkalommal kerül megrendezésre 2022. június 17-én a „Miskolci Morus Este” néven bemutatkozó rendezvénysorozat Miskolc egyik kedvelt szórakozóhelyén, az Égboltban

A rendezvény nem csak szórakozási lehetőséget kínál az érdeklődőknek, de társasági események programjaival kiegészítve várja a miskolciakat, minden hónap egyik péntek estéjén. A rendezvénysorozat programjain a részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

A „Miskolci Morus Este” programsorozat ötlete Radomszki Leventének köszönhető, aki azt a gondolatot helyzete előtérbe, hogy az igényes, érdeklődő, fiatal harmincas korosztálynak, létrehozzon egy olyan lehetőséget, ami minden hónap egyik péntek estéjén közösségi, társasági hangulatot teremt. A kikapcsolódni vágyóknak a rendezvény minden alkalommal tematikusan készül egy-egy beszélgető programmal, és olyan témákat igyekszik felsorakoztatni, amelyek izgalmasak, érdekfeszítőek, vagy akár megosztóak is lehetnek az érdeklődők számára. A jó hangulatú tematikus beszélgetések mellett, minden alkalommal olyan programok is megjelennek majd a rendezvényeken, mint például a borkóstolás.

Izgalmas helyszínválasztás
A Miskolci Morus Este minden rendezvénye olyan helyszínen kerül megrendezésre, amely a város vérkeringésében szerves része a péntek esti szórakozóhelyek által kínált lehetőségeknek. Ennek megfelelően június 17-én, az első alkalommal az Égboltban várja az érdeklődőket a rendezvénysorozat. A rendezvény első beszélgető partnerei a The Sign zenekar tagjai lesznek. A fiatal, feltörekvő együttes tagjaival Radomszki Levente beszélget az indulásról, lehetőségeikről, jövőbeli terveikről. Később Janka Judit várja a vendégeket egy tematikus Mádi-i borkóstolásra, majd pedig a vendéglátásé és az Égbolt által biztosított hangulaté a főszerep.

A sport és természetjárás is fókuszban
A fentieken túl az eseményeken szóba kerül majd a  Miskolci Morus Ifjúsági, Sport, Természetjáró és Kulturális Egyesület finanszírozást nyert TOP-7.1.1-16-H-004-12 azonosítószámú „Sportos Diósgyőr, sportos Miskolc!” című projektje. A szervezet ezzel a projekttel bemutatja a Diósgyőri Horizont sportéletét, felhívja a figyelmet a rendelkezésre álló sportolási lehetőségekre, ezáltal ösztönözve a helyi közösségek bekapcsolódását. A diósgyőri városrész közösségének fontos identitását a sportélethez kötődés adja, a projekt ezt kívánja láthatóbbá tenni az itt élők és egész Miskolc lakossága előtt.

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.