Sikeres évet zárt és tovább bővíti portfólióját a DENSO

Létrehozás: 08/09/2016 - 19:14
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A nemrég lezárt pénzügyi év eredményei alapján elmondható, hogy a DENSO továbbra is élen jár a folyamatosan fejlődő autóiparban.

 

Ez az év ráadásul különösen izgalmas lesz a japán multi számára, hiszen az Iridium TT gyújtógyertya bevezetése mellett a DENSO termékportfóliója folyamatosan bővül.  Az Iridium TT választék bevezetése előkészítette a terepet újabb, innovatív gyújtógyertyák számára. Kelet-Európában ugyanakkor a gyújtógyertyák mellett a DENSO által gyártott kompresszorokra, önindítókra, generátorokra és oxigénszenzorokra is nőtt a kereslet. A kelet-európai csapat nemrég öt új értékesítési képviselettel bővült a régió kiváló lefedettségének biztosítása érdekében.

A színvonal emelkedésének és az egyre fejlettebb légkondicionáló berendezéseknek köszönhetően a hőszolgáltatási termékek értékesítése globális szinten is fellendülést mutat. Ez annak is köszönhető, hogy a DENSO proaktívan fejlesztette a technológiát, hogy támogassa a még kifinomultabb klímavezérlő rendszerek iránti igényeket. Az új kompresszorok és alárendelt hűtő kondenzátorok kiemelt szintű hatékonyságot biztosítanak, megerősítve a DENSO helyét a hőszolgáltatási technológiák piacán.

Globális szinten a lambda-szondák terén is jelentős növekedés tapasztalható. A DENSO ezen a téren növelni tudta lefedettségét az elmúlt években és várhatóan a tendencia tovább folytatódik a következő 12 hónapban. Hasonló növekedés vár a DENSO által gyártott érzékelőkre is. Ezen a területén történő fejlesztések megerősíthetik a japán multi műszaki vezető szerepét és szaktudását, mivel ezek az alkatrészek komplex műszaki termékek, nem csak kopó alkatrészek.

A gyorsan bővülő portfólió mellett figyelembe kell venni azt is, hogy a DENSO márka értékének alapját a kiemelkedő ügyfélszolgálat képezi. Ilyen kiterjedt földrajzi régió lefedése egy széles termékskálával azt jelenti, hogy az egyes piacokon különböző kihívásokkal kell szembenézni. A dél-európai aktuális gazdasági helyzet továbbra is befolyásolja a régiót, akárcsak egyes kelet-európai régiók politikai környezete, de a kedvezőtlen feltételek ellenére is sikerült évről évre fenntartani a fejlődést.

Az elkövetkező évben folytatódhat a raktárhelyiségek fejlesztése. A DENSO Oroszországban például nemcsak a forgalmazók központi székhelyére szállít majd, hanem számos városi telephelyre. Az összes oroszországi régió kiemelkedő műszaki támogatásnak és termékismeretnek örvend majd, emellett idén 30 újabb képzést tervez a DENSO elérve ezzel a 150-es számot, így bizonyítva az ügyfelekkel szembeni elkötelezettséget. A japán multi emellett szeretne egyre több uniós országot összekapcsolni a DENSO lipcsei raktárával, hogy rugalmasságot biztosíthasson ügyfelei számára a gyorsabb és testre szabhatóbb szállítási opciók által.

DENSO
A DENSO Corporation 1949-ben, Japánban jött létre, európai divízióját 1973-ban indította, Hollandiában. A cégnek jelenleg több üzeme is van Nyugat-Európában, míg térségünkben Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon rendelkezik gyáregységgel. A vállalatnak több mint 38 országban és régióban (beleértve Japánt is) összesen több mint 223 leányvállalata és csatolt vállalkozása, illetve több mint 185 000 alkalmazottja van. A cég részvényei Tokyo és Nagoya részvénypiacain forognak. A DENSO a gyújtógyertyák mellett dupla-tekercses váltóáramú generátorokat, indítómotorokat, ablaktörlőket, illetve fűtő-, szellőztető és légkondicionáló rendszereket is gyárt. A cég több mint 65 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik az autóipar világában. A termékdizájnnal kapcsolatban sorozatos világszintű vívmányok fűződnek a nevéhez.

Mivel a DENSO felismerte és elismerte a hatékonyság fontosságát, tevékenységeit úgy irányítja, hogy mind a termelési folyamatban, mind pedig a termékek alkalmazása során a bolygónkra nézve minimális hatással legyen, ugyanakkor kitűnő termékeket biztosítson. A DENSO vállalatnak ezt a szemléletét világszinten elismerték. 1995-ben a DENSO világszintű környezetvédelmi kitüntetésben részesült. 1998-ig pedig a DENSO Corporation égisze alatt működő összes gyár ISO 14001 elismervényt kapott.  2004-ben pedig a DENSO vállalat az autóiparban elsőként kapott környezetmenedzsmenti elismerést Európában, elnyerve az Európai Bizottság környezetvédelmi díját.

A DENSO Magyarországon
A kormány stratégiai partnereként tevékenykedő DENSO hazánkban Székesfehérváron rendelkezik üzemmel, mely 1997-ben létesült. Az üzem a régió egyik legnagyobb munkaadója, vevői között olyan neves autógyárak szerepelnek, mint a General Motors, a Suzuki, a Perkins és a Nissan. A személyautók mellett a magyarországi gyár már a mezőgazdasági járművekhez is kínál alkatrészeket (pl. John Deere). A hazai gyárban elsősorban adagolószivattyúkat, nyomócsöveket, befecskendezőket, valamint rendszervezérlőket gyártanak. A magyarországi üzem jelenleg több mint ötezer embernek ad munkát és a cég legfrissebb bejelentése szerint további 300 fővel bővülhet alkalmazottainak száma.

 

Tech: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.