Egyre ritkább a szex a házasságban

Létrehozás: 09/12/2019 - 09:56
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Tabunak számít, sokan pironkodva hajtják le a fejüket, amikor a társaságban felmerül a téma, hogy ki hányszor szokta csinálni hetente a párjával.

 

A bizalom, a szerelem és az őszinteség mind nagyon fontosnak számítanak egy kapcsolatban, de fontos a szex a házasságban, ami ugyanolyan elmaradhatatlan dolog, mint akármilyen más érzelmi alapú kötődés. Ha már nincs meg az a szenvedély, akkor kezdődik az elhidegülés.

A felek állításuk szerint szeretik egymást, viszont már nincs meg az a testi vonzalom, ami annak idején és ezt gyakran szégyellik egymással megbeszélni, mert ezzel szeretnék megkímélni a párjukat a sértettségtől. Eleinte rendszeresnek számít a szex a házasságban, ami egy normális dolog, ám egy idő után az alkalmak száma elkezd csökkenni, ami normális, amennyiben mindkét fél így gondolja. A gondok ott kezdődnek, amikor valamelyikük igényli, ám a másik próbál kifogásokat találni, amivel finoman elutasíthatja a másik közeledését. De ez nem fog a végtelenségig működni és könnyen megeshet, hogy egyszer csak felrobban a lőporos hordó. Természetesen senki senkire sem erőltetheti rá az akaratát, mert akkor már nem beszélhetünk egészséges, kiegyensúlyozott kapcsolatról. Ebben az esetben nem árt a párterápiát választani. Bizonyos esetben a szexuálpszichológus segítsége is nagy előrelépést jelenthet. Ám ki merné bevallani, hogy emiatt szakemberhez kellett fordulnia?

Sajnos sokan szégyenként élik meg ezeket a dolgokat, viszont manapság minden lehetőség meg van arra, hogy diszkrét módon kezelhetőek legyenek ezek a problémák. Mindenképp példaértékűnek számít, amikor igyekszünk megoldani a házasságunkban felmerült gondokat, ahelyett, hogy a szőnyeg alá sepernénk ezeket. Érzékeny téma a szex a házasságban, de fontos beszélni róla. Számos módszer létezik arra, hogy az együttlétek ismét élvezetessé váljanak. Gyakran a stressz miatt nincs szex a házasságban, viszont a felek a másikban keresik a probléma forrását, ahelyett, hogy próbálnák rendezni a munkahelyi vagy az anyagi gondjaikat.

A gyerekvállalás után is kevesebb szokott lenni a szex a házasságban, hiszen ilyenkor minden figyelem a picire irányul. Azonban érdemes megragadni az alkalmat, amikor a házastársak végre csak egymásra figyelhetnek. Ezen ritka pillanatok kihasználásával sokkal minőségibb lehet a szex a házasságban. A gyerekekre is negatív hatással lehet, hogyha látják, hogy anya és apa között rideg a kapcsolat. Persze, nem előttük kell csinálni, de nincs azzal semmi gond, hogyha a gyerekek megszületése után is rendszeres a szex a házasságban, hiszen mindennek megvan a maga ideje és helye.

 

Szórakozás: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.