3 szempont, amelyeket mindenképpen mérlegelj csaptelep vásárlás előtt!(x)

Létrehozás: 10/28/2020 - 20:44
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A csaptelepek általában éveken át kiszolgálják a háztartást, aztán egyszer csak elkezd csöpögni, netalántán folyni. És hiába zárjuk el, nincs megoldás rá. Mire figyeljünk, amikor újat veszünk?

Hirtelen nagyon nehéz ilyenkor eligazodni a kínálatban, hiszen egy laikus számára a különböző műszaki paraméterek nem feltétlenül árulnak el túl sokat. Éppen ezért összegyűjtöttük a három legfontosabb szempontot, amelyek alapján könnyedén szűkíthető a kör és te is megtalálhatod a számodra tökéletes csaptelepet.

1. Hová kerül a csaptelep?

Az első és legfontosabb kérdés az, hova kerül a csaptelep, hiszen nem mindegy, hogy például a mosdókagylóhoz, a kádhoz, a mosogatóhoz vagy a zuhanyzóhoz illeszkedik-e majd a szerelvény. Ha ez alapján sikerült szűkíteni a kört, mindenképpen ajánlott figyelembe venni a csaptelep szerelhetőségét is, amely azt határozza meg, hova rögzíthető. Vannak ugyanis olyan, úgynevezett álló típusok, amelyek például mosdóra vagy mosogatótálra illeszthetők, de léteznek fali variációk is. Mindezek mellett találkozhatsz kádperemre szerelhető csapteleppel is. Ha szeretnél alaposabban szétnézni a különböző kialakítású csaptelepek között, a Gépészcentrum webáruházában biztosan te is megtalálod a számodra ideálisat.

2. Lényeges szempont a zajszint is!

Sokaknak eszébe sem jut erre figyelni, pedig a hétköznapokban igen kifizetődő, ha nem kell felhangosítani a TV-t, amikor valaki éppen zuhanyzik vagy nem veri fel a fél utcát egy kézmosás zaja. A legtöbb esetben a csomagoláson tüntetik fel az ezzel kapcsolatos tudnivalókat. Az Európában érvényes szabályok szerint I-es, valamint II-es akusztikai osztályba sorolt csaptelepek vannak forgalomban. Értelemszerűen az I-es jelzéssel ellátott fajták a kevésbé zajosak.

3. A stílus is sokat nyom a latba!

Ezzel pedig el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amely mindig az egyéni ízlésen és a fürdőszoba stílusán múlik. Vagyis ha sikerült leszűkíteni a kört a műszakilag megfelelő csaptelepekre, akkor itt az idő a végső döntésnek.

Választhatsz modern vagy klasszikus megjelenésű csaptelepek közül, de a megszokott króm mellett az ezüstös vagy arany szín mellett is dönthetsz, de az antik hatást keltő bronz árnyalat is divatos. Vagyis innentől kezdve csak rajtad múlik, mit hozol ki a fürdőszobádból vagy a konyhádból.

A fentiek alapján látható, hogy érdemes nagyon körültekintőnek lenni, ha csaptelep vásárlásról van szó és első körben a műszaki paraméterek alapján dönteni. Hiszen egy ilyen szerkezetet hosszú évekre vásárol meg az ember. Ha szeretnél egy kényelmes, hiba nélkül működő fürdőszobát vagy konyhát, érdemes a fenti pontok alapján mérlegelned a vásárlás előtt.

 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.