6 közös anya-lánya program, amivel garantált a szórakozás

Létrehozás: 03/03/2021 - 08:53
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A családdal együtt töltött minőségi idő igazi kincs - különösen igaz ez az anya-lánya programokra.

Bármilyen életkorban és élethelyzetben találhatunk olyan közös kikapcsolódást, ami megfelel az érdeklődési körünknek, időbeosztásunknak és pénztárcánknak is. Cikkünkben összeszedtünk 6 olyan szabadidős tevékenységet, amivel közös emlékeket szerezhetünk és mellette építhetjük a kapcsolatunkat. A szórakozás garantált!

1. Vegyetek részt profi fotózáson!
A legtöbb anyának több száz fényképe van a gyerekeiről: új ruhák, első nap az oviban, iskolai fellépés, nyaralás, mindent megörökítenek. Az otthon készült vagy telefonos képek nagyon jól el tudják kapni a pillanat hangulatát, és manapság már bármikor készíthetünk egy közös szelfit is. A profi fotós által készített, akár szabadtéri, akár műtermi fotók azonban más élményt nyújtanak: már a fotózásra való készülődés is kész kikapcsolódás! Az öltözködéssel, sminkeléssel, ruhák és kiegészítők, nyakláncok kiválasztásával kezdődik a móka. A végeredmény pedig örök emlék lesz: akár valamilyen ajándéktárgyat is készíthettek, például naptárat, hűtő mágnest, könyvjelzőt. De kinyomtatva és bekeretezve is jól fog mutatni a közös emlék.

2. Kiránduljatok együtt
A természetben töltött idő egyedül is kiváló feltöltődést nyújt, társaságban pedig kiváló közös kikapcsolódás. Sétáljatok egyet a közeli erdőben, látogassatok el a kedvenc parkotokba, vagy válasszatok egy izgalmas új úti célt. Nem muszáj egyből hegymászásra és fél napig tartó túrázásra gondolni: a friss levegőn, zöld környezetben vagy vízparton töltött 1-2 órás séta és beszélgetés is nagyon jó közös program, különösen ha egy különleges emberrel osztod meg.

3. Süssetek, főzzetek együtt
A nagymamáról anyára, anyáról lányára szóló családi receptek mindenki életében különleges értéket jelentenek. A családi hagyományok és szokások öröklődnek így generációról generációra, a közös sütés-főzésre pedig mindannyian szívesen emlékszünk vissza - akár tanulunk, akár tanítunk. Szervezzetek dedikált süti sütő,  kenyér dagasztó vagy káposzta töltő délutánt, amikor magatoknak vagy akár az egész családnak együtt készítitek el az ebédet, vacsorát, esetleg desszertet. Nem csak jól fogtok szórakozni, de egy olyan napi teendőt, mint a főzés is élvezetesebbé tudtok így tenni.

4. Közös shopping-túra
Séta a plázában, ruhapróba a kedvenc boltjaitokban, közös ebéd majd egy süti vagy fagyi elfogyasztása: valahogy így nézhet ki az ideális shopping túra. Minden anya-lánya párosnak kötelező program! Kössétek egybe az iskolakezdéssel, a téli vagy tavaszi ruhák beszerzésével, esetleg a nyaralásra vagy családi eseményre való bevásárlással. Fogjátok fel úgy, mint egy különleges, élvezetes közös program, és ne úgy, mint kötelező kipipálandó feladat. Szerezzetek be magatoknak valami közösen hordható dolgot: egymáshoz illő felsőket vagy egy anya-lánya karkötő szettet. Ezekről mindig eszetekbe fog jutni az együtt töltött kellemes idő.

5. Elő a társasjátékokkal!
Bizonyára nektek is van otthon egy kisebb-nagyobb társasjáték és puzzle készletetek. Készítsetek egy adag popcornt, válasszatok vidám háttérzenét és játékra fel! Ma már számos olyan társasjáték kapható a boltokban, ami két játékos esetén is élvezetes, de akár az egész családot is bevonhatjátok a mókába. A társasjátékozást nem lehet kinőni, ezért ez a program is minden életkorban jó időtöltést fog jelenteni.

6. Irány piknikezni
Fogj egy hátizsákot vagy kosarat, készítsd elő a piknik menüt, válassz egy szép helyszínt, és irány a szabadtér. Akár már az ételek elkészítése is lehet a közös program kezdete: állítsatok össze ínycsiklandó szendvicseket, dobozoljatok gyümölcssalátát, főzzetek teát vagy keverjetek egy palack szörpöt. Szükségetek lesz még egy plédre, szalvétára és evőeszközökre is, ez is kerüljön bele a kosárba. Telepedjetek le a kedvenc parkotokba, a tópartra vagy erdőbe, és élvezzétek a szabadban, közösen töltött időt.

 

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.