Az elektromos cigaretta és a saját aroma (X)

Létrehozás: 03/03/2023 - 17:55
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Az elektromos cigaretta a dohányzás egyik új változata, ami kezd egyre elterjedtebbé és közkedveltté válni. Több olyan előnye akad, ami a hagyományos cigarettától távol áll.

Valószínűleg ezért érdeklődnek a fiatalok is inkább az új trend iránt. Kevésbé károsítja a szervezetet, nem áraszt kellemetlen szagot, sőt még saját aromát is létre lehet hozni.

Pontosan mi kell hozzá?
A dohányzás ezen formájához szükséges egy elektromos cigaretta készülék, valamint egyéb kellékek. Vannak helyek, ahol a készülékek besorolásra kerülnek attól függően, hány szál hagyományos cigarettát kíván vele helyettesíteni a felhasználó, azaz mennyire erős dohányosról van szó. Nyilvánvalóan emellé még szükséges néhány tartozék, legyen az tok a tároláshoz, töltő a töltéshez, valamint az esszencia, amit aztán beleöntünk. Ezek a különböző folyadékok, amelyek között az elején rövid kísérletezgetés után az ember megtalálja a neki tetszőt. Ha mégsem, a nikotinos alapfolyadék akkor is biztos pontot jelent.

Keverd ki a saját aromádat!
Tudtad, hogy a nikotinos alapfolyadék pontosan arra szolgál, hogy megalkosd a saját ízlésednek megfelelő aromát? Fontos, hogy az alapfolyadék még nem alkalmas az ecigarettába való töltésre. Érdemes tájékozódni, kicsit utánajárni a folyamatoknak, viszont a megfelelő információkkal kreatívan megalkothatjuk a saját e-liquid folyadékunkat, amit aztán a készülékbe önthetünk.

Mik az elektromos cigaretta előnyei?
Az elektromos cigaretta próbálja a dohányzás által okozott ártalmakat csökkenteni. Ez mind egészségünk mind környezetünk szempontjából igaz. Mivel ez a fajta dohánytermék nem füsttel, hanem párával működik, kevésbé károsítja a szervezetünket és a körülöttünk lévő passzív dohányosokat. Ugyanakkor fontos tudni, hogy nem veszélytelen, hiszen csökkentett mértékben ugyan, de van benne nikotin. Ezért természetesen az elektromos cigi elődjéhez hasonlóan szintén függőséget okoz. Amennyiben valakinek lényeges, hogy védje a környezetet és a bolygót, nem elhanyagolható tény főleg nagyobb mennyiség esetén, hogy az elektromos cigaretta kevesebb hulladékkal jár, mint hagyományos társa. Például nem szükséges hozzá papír, ezért nem jár fák kivágásával sem.

Jó alternatíva a leszokáshoz?
Az elektromos cigaretta valóban kíméletesebb, mint hagyományos elődje, hiszen nem szabadul fel égéstermék, kátrány, egyéb olyan kémiai vegyület, amely nagy mértékben károsítja a szervezetet. Ugyanakkor szintén függőséget okoz, ezért a leszokáshoz inkább más utat érdemes választani.

Fotó: Freepik.com

 

Tech: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink