Egy robotporszívó, amivel fertőtleníteni is lehet

Létrehozás: 03/06/2023 - 22:52
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A robotporszívók új generációjáról rántotta le a leplet a Sencor, amely bemutatta a legmodernebb technológiával felszerelt készülékét

„A robotporszívókra jellemző hagyományos előnyök mellett az SRV 9150WH két különleges tulajdonsággal büszkélkedhet. Egyfelől nedves padló törlésre alkalmas, mindemellett pedig UV-C fertőtlenítő fénnyel képes eltávolítani a kórokozókat a tisztítandó felületekről” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

A Sencor legújabb robotporszívója ideális választás lehet a szőnyeg, a fapadló, parketta, linóleum, valamint a járólap tisztítására. A készüléket úgy tervezték meg, hogy a nehezen elérhető helyekről is el tudja távolítani a szennyeződéseket. 9,5 centiméteres magasságának köszönhetően könnyedén befér a kanapé, a hálóágy, valamint a bútorok alá. Két szélső forgókeféje révén a sarkokat is kiválóan ki tudja porszívózni. A beépített, állítható érzékelő által pedig egyszerűen megelőzhető a porszívó lépcsőről való leesése, vagy a bútorokkal történő ütközése. A kerekek elakadása esetén automatikusan kikapcsolja önmagát és hiba üzenetet küld a felhasználó számára.

Applikáció és távirányító az irányításhoz
A porszívó irányítását távirányítóval, vagy akár Android/iOS rendszerű okostelefonokra tervezett Sencor Home alkalmazással is végezhetik a felhasználók. „Minden tisztítási folyamat elindításakor a robotporszívó lézer segítségével méri fel a terepet. Ezután automatikusan kiválasztja a megfelelő és egyben hatékony tisztítási módot. A porszívózás ideje alatt a készülék a Smart LIDAR fejlett giroszkópos navigációt veszi igénybe a gondtalan tájékozódás érdekében” – tette hozzá Lucza András.

A sokoldalú felhasználhatóságot jól tükrözi, hogy a Multi-mapping funkcióval öt különböző emeletre készíthetnek a felhasználók takarítási tervet. Minden program és takarítási ütemezés könnyedén beállítható az applikáción keresztül.  A készülék 2600 mAh kapacitású lítiumion akkumulátorral van felszerelve és egy feltöltéssel 120 percig üzemeltethető.

Tervezhető porszívózás
Az időzített takarítás funkcióval akkor is lehet használni a készüléket, ha a felhasználó nem tartózkodik otthon. Ehhez csak be kell állítani a dátumot és a pontos időt. A robotporszívó négy előre beállított programot kínál a mindennapi porszívózástól kezdve az intenzív nagytakarításig. „Ennél i lényegesebb azonban, hogy a készülék nedves törlésre is alkalmas. A funkció használata érdekében vízzel kell megtölteni az erre a célra készült tartályát. Ezután a robotporszívó először felporszívózza az útjába kerülő szennyeződéseket, majd közvetlenül utána a mop fej automatikus megnedvesítésével feltörli a padlóra száradt szennyeződéseket” – hangsúlyozta a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

Fertőtlenítés magasfokon
A tökéletes eredmény érdekében a porszívó kiváló minőségű UV-lámpákkal van felszerelve. Ennek köszönhetően tisztítás közben ultraibolya sugarakat bocsájt ki, amelyek megbízhatóan elpusztítják a vírusok, baktériumok, penészgombák és atkák 99,9%-át. "Tehát ez a robotporszívó nemcsak porszívózik és feltöröl, hanem a beépített UV-C fény segítségével meggátolja a veszélyes mikroorganizmusok szaporodását. Mindezt vegyszerek nélkül, így allergiások és asztmások számára is alkalmas" – árulta el a Sencor szakembere. Megjegyezte: az allergiások védelme érdekében HEPA-szűrővel is felszerelték a készüléket.

A Sencor mindenki számára elérhetővé tette a legmodernebb csúcstechnológiával felszerelt robotporszívóját, amellyel nemcsak porszívózni, hanem feltörölni, illetve fertőtleníteni is lehet.

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.