Elefántcsontparti középpályással erősített a Fradi

Létrehozás: 01/05/2024 - 14:17
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Az FTC férfi labdarúgó csapata bejelentette a 2023/2024-es idény téli átigazolási időszakának első érkezőjét.

A zöld-fehéreket ezentúl a korábban a francia első osztályban szereplő FC Metz 28 éves védekező középpályása, Habib Maïga erősíti.

Habib Maïga 1996. január 1-jén született az elefántcsontparti Gagnoa városában. A labdarúgás alapjaival a helyi klubban, az SC Gagnoa csapatában ismerkedett meg, innen szerződtette 2015 januárjában a francia Saint-Étienne, amelynek először a B-csapatában szerepelhetett. Az első szárnybontogatások után Maïga 2017 márciusában került fel a nagycsapathoz, amelyet 2018 februárja és 2018 júniusa között elhagyott, ekkor kölcsönben az orosz Arsenal Tulánál szerepelt. A visszatérést követően újabb kölcsönadás következett, a Saint-Étienne a következő idényre átadta Habib Maïga játékjogát az FC Metznek. A kölcsön leteltével a Metz végleg megvásárolta Maïgát, aki azóta a metziek játékosa volt.

Az évek során Maïga az orosz élvonalban 1, a francia második vonalban 47, a francia első ligában pedig 99 alkalommal szerepelt. Az FC Metz színeiben a most futó idényben hétszer jutott szóhoz, legutóbb december 20-án, a Paris SG ellen játszott 62 percet. Érdekesség, hogy a franciáknál a legutóbbi vezetőedzője a marosvásárhelyi születésű szakember, Bölöni László volt.

Habib Maïga megfordult Elefántcsontpart U16-os, U17-es és U23-as válogatottjában is, a felnőttek között 2019. szeptember 6-án debütált. Azóta összesen 13-szor ölthette magára hazája címeres mezét, legutóbb a 2022-es Afrikai Nemzetek Kupáján számítottak rá.

Forrás: Fradi.hu
Fotó: Fradi.hu

 

Szórakozás: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.