Elindult az új magyar film forgatása, amelyben Csuja Imre is szerepel

Létrehozás: 02/03/2021 - 13:32
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Már javában forog a NAGYKARÁCSONY című új magyar romantikus vígjáték a Nemzeti Filmintézet támogatásával.

 

Az alkotók szigorú járványügyi védekezéssel és sztárparádéval készülnek a 2021-es karácsonyi moziszezon egyik sikervárományos filmjére. Tiszeker Dániel új alkotásában többek között olyan nagyszerű színészeket láthat majd a közönség a mozivásznon, mint Ötvös András, Zsigmond Emőke, Scherer Péter, Pokorny Lia, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre és Szerednyey Béla. A NAGYKARÁCSONY 41 naposra tervezett forgatása március közepéig tart.

A film főszereplője Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel kihelyezik egy karácsonyi vásárba ügyeletes tűzoltónak, ahol egy iskolai előadás előkészületeibe csöppen. Arnold utálja ezt a helyzetet: a karácsonyi felhajtást álszentnek, a műsort pedig idegesítőnek tartja. De a kezdeti csaták után megbékél a vásár furcsa árusaival és a gyerekelőadás szétszórt rendezőjével, Eszterrel. Az érzelmileg felfokozott karácsonyi készülődés lassan rádöbbenti, nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

Arnoldot Ötvös András alakítja: a 36 éves színész - akit hamarosan a Becsúszó szerelem-ben is láthatnak a nézők - számára testhezálló a szerep, hisz gyerekkorában sokáig tűzoltó szeretett volna lenni. Partnernője az Örkény Színház művésze, Zsigmond Emőke lesz, aki a Hab című film egyik fontos szerepét játszotta.

A további szerepekben olyan sztárokat láthatunk majd, mint Scherer Péter, Pokorny Lia, Rujder Vivien, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre, Mészáros Máté és Szerednyey Béla. Arnold tűzoltó kollégáit Orosz Ákos, Egger Géza és Dékány Barnabás kelti életre.Tiszeker Dániel, aki korábban a #Sohavégetnemérős című Wellhello-sikerfilmet jegyezte, régi álmát váltja valóra azzal, hogy karácsonyi filmet rendez: „Sorsszerűnek érzem, hogy pont egy olyan évben forgatjuk le régóta dédelgetett filmünket, amikor a megszokott karácsonyi hangulatot és a készülődést beárnyékolta a vírushelyzet. Karácsonyi vásárok nem voltak, a mozik zárva tartanak. Hiszem, hogy 2021 karácsonyán egy olyan szórakoztató és meghitt filmet láthatnak majd a nézők a mozikban, amely a legszebb karácsonyaikat idézi majd fel.”

Tiszeker Dániel állandó munkatársaival dolgozik: Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel és Kálmán Eszter díszlettervezővel. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős írócsapata Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár írta. A zeneszerző Balázs Ádám (Mindenki, Testről és lélekről) lesz. A film producerei Lévai Balázs (#Sohavégetnemérős, Like a Child - Fábián Juli, Pécsi szál) és Osváth Gábor (Balaton Method, Foglyok, Szép csendben).

Osváth Gábor producer elmondta: „Az előkészítésünk a koronavírus-járvány legsötétebb heteit is érintette, így végig Damoklész kardjaként lebegett felettünk, hogy nem fogunk tudni elindulni a forgatással. Azt tudtuk, hogy - karácsonyi, téli film lévén - ha tolódunk, akkor az egy év csúszást jelent. Munkavédelmis, illetve egészségügyis kollégáinkkal kialakított védekezési tervvel és a Filmintézet nagyvonalú támogatásával végül neki tudtunk kezdeni a forgatásnak. Az első néhány nap tapasztalata megnyugtatott minket: a stáb valamennyi tagja komolyan veszi a helyzetet és betarthatóak a kitűzött szabályok és célok.”

Lévai Balázs producer hozzátette: „Hihetetlen öröm újra forgatni, újra dolgozni. A teljes stábon érzem a lelkesedést, hogy Tiszeker Dani vezetésével egy klassz filmen dolgozhatunk közösen. Ebben a nehéz helyzetben megtanulunk örülni a korábban észre sem vett apróságoknak. Szerintem a filmvászonról is lejön majd ez a jókedv és elszántság, amiben a film készül.”

A Nagykarácsony 41 naposra tervezett forgatása március közepéig tart. A film a tervek szerint a 2021-es karácsonyi moziszezonban kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.