Értékes pontot szerzett a Ferencváros a Dinamo Kijev ellen

Létrehozás: 10/29/2020 - 00:09
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A Ferencváros hazai pályán kétgólos hátrányból egyenlítve játszott 2-2-es döntetlent szerdán az ukrán Dinamo Kijevvel a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulójában.

Magyar csapat 25 év után szerzett újra pontot a legrangosabb európai kupában, amely a mostani kiírásban 900 ezer eurót ér. Ezt megelőzően 1995. november 22-én a Ferencváros a svájci Grasshoppers együttesével játszott 3-3-as döntetlent.

I. félidő összefoglalója:

Nagy iramban indult a találkozó, az első kapura lövést Isael eresztette meg a 7. percben. Az első nagy helyzetre a 19. percig kellett várni, ekkor Karavajev tört a 16-oson belülre, de közeli lövésére Dibusz odaért. A 28. percben egy balról keresztbe átívelt labdát fejeltek vissza az ukránok, Zabarnyij kapáslövésébe a bevetődő Haratin - nem szándékosan - kézzel ért bele. A szlovák bíró habozás nélkül a 11-es pontra mutatott, a büntetőt Tsygankov higgadtan a jobb alsó sarokba gurította (0-1). A 41 percben aztán Bujalszkij lépett ki a leshatáron a jobb szélen, középre adott, Lovrencsics becsúszva próbált menteni De Pena elől, de csak minimálisan tudott a labdához érni, így a támadónak nem okozott gondot az üres kapuba passzolnia (0-2).

II. félidő összefoglalója: 

A fordulást követően kényelmes tempóra váltott a Dinamo, volt, hogy percekig járatták hátul a labdát. Az 59. percben Zubkov passzolta be a labdát Nguennek a 16-oson belülre, a támadó háttal a kapunak vette át, majd fordulásból nagy erővel a jobb sarok felé lőtt, a labda a kapufáról vágódott a hálóba (1-2). A szépítés után sem változott a játék képe, a Ferencváros minimális kockázatot vállalt fel a támadásoknál, kivárásra játszott. Rebrov a 73. percig várt, ekkor Mak és Boli személyében két támadót cserélte be, a középpályáról pedig Sigért "áldozta fel".  A Ferencváros fokozta a nyomást az ukrán kapura, melynek eredményeként a 86. percben Szidorcsuk kiállítását követően emberelőnybe került, amit ki is tudott használni. A 90. percben Mak szabadrúgása Laidouni elé pattant a 16-oson belül, de a középpályás rosszul találta el a labdát, ami így Boli elé pattant, aki öt méterről bevetődve a hálóba lőtt (2-2).

"Megfogyva bár, de törve nem..." - utalt a ferencvárosi szurkolótábor a Szózat egy sorával arra, hogy a vírushelyzet miatt csak a stadion egyharmadában lehettek nézők, ugyanakkor a szerencsés jelenlévők már jóval a kezdőrúgás előtt remek hangulatot teremtettek. Szerhij Rebrov együttese, amely múlt kedden 5-1-re kapott ki az FC Barcelona otthonában, jövő szerdán az olasz bajnok Juventust fogadja, azt a találkozót már a Puskás Arénában rendezik.

Forrás: MTI (Fotó: MTI - Kovács Tamás) 

 

Szórakozás: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.