Hajhullás kezelése természetes hatóanyagokkal

Létrehozás: 07/12/2019 - 08:58
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Ha azt tapasztalja a mindennapok során, hogy a fésűjében csomókban áll a haj, és a lakás minden pontját belepik a hajszálak, akkor bizonyára egyetért azzal, hogy ideje a tettek mezejére lépnie.

 

A hajhullás kezelése sokféle termék használatával megvalósulhat, ám az esetek többségében a várva várt hatás sajnálatos módon elmarad. Ennek legfőképpen olyan oka lehet, ha a drogériában választott készítmény nem a megfelelő hatóanyagokat tartalmazza, aminek eredményeképpen a haj ugyanúgy hullik tovább. Először is érdemes feltérképezni a lehetséges okokat, melyek a hajritkulás hátterében állhatnak. A hajhullás kezelése csak abban az esetben lehet sikeres, ha tisztában van a kiváltó okkal, és igyekszik megoldást találni rá. Ez persze nem azt jelenti, hogy a különböző készítmények használata teljesen felesleges volna. Amennyiben az adott samponban, balzsamban vagy étrendkiegészítőben megtalálhatók a jótékony hatású természetes összetevők, akkor a hajhullás kezelése remekül kiegészülhet a rendszeres alkalmazásukkal. 

Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha nem csak a haj, hanem a köröm is regenerációra szorul. A haj és körömerősítő vitaminok több szempontból is remek választásnak bizonyulhatnak. Egyrészt jó választás, ha nem tartalmaznak sok mesterséges adalékanyagot, amelyek feleslegesen terhelik a szervezetet. Másrészt pedig azért, mert a vasban, krómban, cinkben, káliumban, folsavban, foszforban, magnéziumban gazdag készítmények nagy segítséget nyújtanak a köröm, illetve a haj egyensúlyának visszaállításában, megőrzésben. Ha ráadásul még zöldségekkel, gyümölcsökkel is kiegészíti az étrendjét, akkor felgyorsítható a haj és körömerősítő vitaminok által elindított folyamat. Mivel a körmök és a hajhagymák állapotát is nagymértékben befolyásolják a mindennapokban átélt stresszhatások, ezért érdemes kerülni az aggódással, idegeskedéssel teli helyzeteket. Amennyiben megfogadja a tanácsokat, illetve a haj és körömerősítő vitaminok szedését is beilleszti az életvitelébe, akkor biztosan elégedett lesz az eredménnyel.

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink