Hat új pályázat a magyar–lengyel együttműködések támogatására

Létrehozás: 02/10/2021 - 10:14
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A járványhelyzet ellenére a Felczak Alapítvány változatlanul a legszélesebb spektrumon támogatja a magyar–lengyel együttműködéseket. A 6 új pályázat teljes keretösszege 62 600 000 forint.

A TENGERSZEM pályázat 35 millió forint támogatást nyújt magyar-lengyel vagy lengyel tematikájú kötetek magyar nyelvű kiadásához, ezáltal segítve a lengyel kultúrát közvetítő művek hazai népszerűsítését. Minthogy az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége Lengyelország, így a pályázatnak a korábbiaknál is nagyobb a jelentősége.

A MAZURKA című pályázat célja lengyel, illetve magyar-lengyel tematikus lapszámok megjelenésének támogatása hazai folyóiratokban, összesen 3 millió forint értékben.

A JAGELLÓ és a PIAST című ösztöndíjakra magyarországi felsőoktatási intézmények lengyel vonatkozású kutatásokat folytató doktorandusz-, illetve lengyel mesterszakos hallgatói pályázhatnak összesen 5,5 millió forint értékben.

Az ÖRÖKÉLETŰ TÖLGY magyarországi székhelyű felsőoktatási és tudományos intézményeknek, kutatóknak nyújt támogatást magyar–lengyel vagy lengyel témájú tudományos projektek finanszírozására.

A FELCZAK-LEMEZEK sorozatban összesen 7 művész vagy zenekar lengyel–magyar tematikájú albumát támogatja az Alapítvány közel 14 millió forint értékben. A program megvalósulását segítő szakmai zsűriben Harcsa Veronika, Balázs János, Tóth Tibor és Rosonczy-Kovács Mihály kapott helyet.

Forrás: Waclaw Felczak Alapítvány

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.