Íme a világ hat legizgalmasabb túraútvonala

Létrehozás: 03/11/2019 - 21:45
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Ha megfogadtad, hogy 2019 számodra a kaland éve lesz, akkor már csak egy Emirates repülőjegyre van szükséged, hogy izgalmas tájakat és új utakat fedezhess fel.

 

Akár néhány órát, akár pár napot töltenél a természetben, összeállítottunk számodra egy listát a világ legbámulatosabb és leginkább kihívást jelentő túraútvonalaiból, melyek mindössze egy Emirates repülőútra vannak tőled. Az Emirates járataival elrepülhetsz Melbourne-be, ahol a saját szemeddel csodálhatod meg a Great Ocean Walkról feltáruló lélegzetelállító kilátást. A túraútvonalat 2006-ban nyitották meg, és a 104 km-es táv az Apollo Bay-nél indul. Az út gumifa- és eukaliptusz erdőkön, homokdűnéken, strandokon és sziklás hegycsúcsokon vezet keresztül. A régi hajóroncsok és a Cape Otway Ligth állomás által szegélyezett utad során a tenger hullámaitól ostromolt Twelve Apostles mészkőképződményt is megcsodálhatod. 

Melbourne

Alternatíva lehet Sri Lanka, ahol a fontos zarándokhelynek számító Ádám-csúcsot hódíthatod meg. A hegyen egy hatalmas lábnyom bújik meg, és attól függően, hogy milyen vallási hovatartozású emberrel beszélsz, Buddhától, Shivától vagy Ádámtól származik. A más néven Sri Pada-nak nevezett 2,243 méter magas hegy Sri Lanka közepén helyezkedik el, mindössze egy vonatútra a fővárostól, Colombótól. A túra éjszaka indul, így épp időben érsz fel a hegytetőre, hogy a napfelkeltében gyönyörködhess. 

A rettenthetetlen túrázóknak a Rinjani hegy – egy masszív vulkán, amely Bali mellett, Lombok szigetén tornyosul – a legjobb választás. Ez a második legmagasabb hegy Indonéziában, és bár feljutni a tetejére egyáltalán nem egyszerű, kétségkívül megéri a fáradozást, hiszen ámulatba ejtő kilátásban lehet részed. A hegyen a félhold formájú tó, a Segera Anak mellett terül el, amely a balinézek számára spirituális jelentőséggel bír, ezért minden évben egy szertartással tisztelegnek itt a hegy szelleme előtt. 

Utazz az Emirates-szel Phnompenbe, és fedezd fel Kambodzsa buja trópusi dzsungeljét. Siem Reaptól nagyjából 40 km-re található a gyönyörű Kulen Mountain nemzeti park és vallási helyszín. Egy sor ritka növényt és virágot, vízeséseket, ősi templomot és mindenféle túraútvonalat találsz itt – a legnépszerűbb egy egynapos kirándulás Siem Reapból. A Kulen Mountain csúcsán egy pagoda áll, amely egy hatalmas fekvő Buddhának ad otthont, és 360 fokos kilátást nyújt a környező tájra.

Ha inkább egy könnyű túrára vágynál, miközben a lenyűgöző kilátásról sem kell lemondanod, akkor az új-zélandi Christchurch (legfelső kép) a tökéletes úti cél. A Hooker Valley Track egy népszerű útvonal az Aoraki/Mount Cook nemzeti parkban, és ugyan csak három órát vesz igénybe, mégis életreszóló látványban lehet része a túrázóknak. Az út az ősi Hooker völgyön vezet keresztül, aminek tájképét a jég és a sziklák formálták, és egy gleccser-tónál végződik, ahonnan egy tiszta napon csodálatos kilátás nyílik az Aoraki / Mount Cookra.

Azért nem feltétlenül kell elmerülnöd a sűrű vadonba, hogy élvezhesd a természet szépségét. A Minoo Park a japán Oszaka városában a legkönnyebben megközelíthető és legkevésbé megterhelő túra. Minoo az ősszel lehullott falevelek lélegzetelállító látványáról és a díjnyertes kézműves söréről ismert világszerte. A szentélyekkel szegélyezett út során találkozhatsz barátságos majmokkal, és a Minoo-vízesést is megcsodálhatod, amely a kvázi nemzeti park fő attrakciója. Az útvonal a Minoo vasútállomástól indul, és végig kövezett, a megtétele pedig mindkét irányba nagyjából 45 percet vesz igénybe.

 

Oszaka

Kezdd el a tervezgetést még most. Repülj az Emirates járataival csodálatos túra úti célokra. Hogy elférjen a túrafelszerelésed, a Turistaosztályon a jegy típusától függően akár 35 kg, a Business Class-on akár 40 kg, míg a First Class-on akár 50 kg feladott poggyásszal utazhatsz.

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink