Ingyenes fesztivál kezdődik csütörtökön Révkomáromban

Létrehozás: 07/06/2020 - 23:07
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Fesztivál határok nélkül szlogennel tavasszal útjára indult ingyenes eseménysorozat a kényszerpihenőt követően július 9-én a szlovákiai Révkomáromban folytatódik.

Három napon keresztül igényes koncertek, gasztronómiai különlegességek és egyéb családi programelemek várják a kikapcsolódni vágyókat. Többek között a Group’N’Swing és Éliás Gyula Jr. koncertje, valamint Mihályi Réka Masni és Pocó gyerekprodukciója fogja szórakoztatni az érkezőket. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásából megvalósuló fesztiválsorozat.ingyenes kulturális programokon keresztül erősíti a szlovák-magyar határ menti régiók turisztikai vonzerejét és a régiók közti partnerkapcsolatot. Összesen nyolc helyszínre várják az érdeklődőket két és három napos eseményekre. 

A következő állomás ezúttal a szlovákiai Komárnoban lesz. Az első napon a Klapka étterem ad otthon Szakonyi Milán koncertjének. Pénteken két helyszínen is várják az érdeklődőket Sapszon Orsolya - Cseke Gábor, Varga Dávid - Reviczky Balázs duójával és egy izgalmas tematikájú koncerttel (Mai rádiós slágerek egy kicsit másképpen). A Tiszti Pavilon udvarában szombatra felépül a FEBO nagyszínpad is, ahol 14 órától a gyerekeké és Mihályi Réka Masni és Pocó produkciójáé a terep. Ezt követően a Funk You, Éliás Gyula Jr., a Group’N’Swing koncert show-ja és végül Révész Richárd feat. Urbán Orsolya - “Mambo mánia” előadása fogja szórakoztatni a fesztiválozókat.

A koncertek mellett ismét fókuszba kerül a lokális értékek - a helyi gasztronómia, borászat, népművészet és a természeti kincsek – bemutatása, valamint a régió magyar és szlovák turistái számára egyaránt vonzó programjainak népszerűsítése. „Nagyon örülünk, hogy ezután a nehéz időszak után folytathatjuk a FEBO-t. Szlovákiában júliustól 1000 főig engedélyezettek a szabadtéri rendezvények, Magyarországon pedig 500 főig. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minden hatályos biztonsági előírást betartsunk. Fesztiválsorozatunk folytatásával reméljük, hogy mi is támogatjuk a kulturális élet újraindulását, és hozzájárulunk a szlovák-magyar határmenti területek turizmusfejlesztéséhez. Jelen helyzetben úgy érezzük, hogy még fontosabbá vált a FEBO célja” – nyilatkozza Romhányi Áron, a fesztivál produkciós igazgatója, Arany Zsiráf, Fonogram és eMeRTon-díjas magyar zongorista, Artisjus-díjas zeneszerző.


 

FEBO Feszt. – KOMARNO PROGRAM

Július 9.  csütörtök

Helyszín: Klapka étterem (Nám. gen. Klapku 1, 945 01 Komárno, Szlovákia)

19:00Szakonyi Milán - “One Man Band” 

 

Július 10. péntek

Helyszín: Wine Garden (Okružná cesta 272, 945 01 Komárno, Szlovákia)

20:00Sapszon Orsolya - Cseke Gábor: “Találkozás” 

21:30Varga Dávid - Reviczky Balázs duó - “Frank Sinatrától Michael Bublé-ig”

Helyszín: Zucca Ristorante (Bratislavská cesta 1804, 945 01 Komárno, Slovakia)

19:00Jar of Soul: “Mai rádióslágerek másként” 

 

Július 11. szombat

Helyszín: FEBO színpad Tiszti pavilon udvara, 945 01 Komárno, Szlovákia)

14:00Mihályi Réka - Masni és Pocó (gyerekkoncert bábokkal)

16:00Funk You 

18:00ÉLIÁS GYULA JR.

20:00GROUP'N'SWING - koncert show

22:00Révész Richárd feat. Urbán Orsolya - “Mambo mánia” 


 

 

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.