Jászapáti Petra nyolcadik lett Pekingben

Létrehozás: 02/11/2022 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Suzanne Schulting megvédte a címét a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 1000 méteres számában a pekingi téli olimpián, míg Jászapáti Petra a nyolcadik helyen végzett.

A fináléban a holland sztár rajt-cél győzelmet aratott, amihez nagyban hozzájárult, hogy az amerikai Kristen Santos és az 500 méteren aranyérmes olasz Arianna Fontana összeütközött, így mindketten kicsúsztak az üldöző pozícióból. Az ezüst a dél-koreai Csoj Min Dzsongé, a bronz a belga Hanne Desmet-é lett. Jászapáti Petra a kisdöntőben végig az ötfős futam végén haladt, a hajrában sikerült megelőznie az amerikai Maame Bineyt, így negyedikként haladt át a célvonalon, ami összesítésben a nyolcadik helyet jelentette számára, mivel Fontanát megbüntették a nagydöntőben.

Rövidpályás gyorskorcsolya, női 1000 m:
 
1. Suzanne Schulting (Hollandia) 1:28.391 perc
2. Csoj Min Dzsong (Koreai Köztársaság) 1:28.443
3. Hanne Desmet (Belgium) 1:28.928

A sportág küzdelmei vasárnap folytatódnak, melynek során a férfi 500 méter végcsatározásait rendezik Liu Shaolin Sándorral, Liu Shaoanggal és Krueger John-Henryvel, valamint a 3000 méteres női váltó A és B döntője szerepel a programban.

Forrás: MTI
Fotó: MTI

Szórakozás: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink