Megjelent a Margaret Island készülő nagylemezének előfutára

Létrehozás: 02/19/2024 - 14:50
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Az idén tízéves Margaret Island tavasszal új nagylemezzel jelentkezik, melyet a Magyar Zene Házában mutatnak be április 19-én telt ház előtt.

Az ötödik stúdióalbum egyik előfutára, a Szombat az énekesnő, Lábas Viki kedvence.

„Ez a dal már több mint egy éve a fiókunkban csücsült" – árulta el Lábas Viki. „Aki figyelemmel kíséri a lemezeink megjelenését, már biztosan észrevette, mekkora kontrasztokat, mélységeket és magasságokat járunk be az új albummal" – emelte ki, utalva ezzel például a vidámabb, bulizósabb hangvételű Szeszélyes című dalukra, illetve a Félemberre, mellyel kiadhatjuk, kiüvölthetjük magunkból a fájdalmainkat, nehézségeket.
 
A most készülő nagylemez előfutára, a Szombat pedig talán a zenekar pályafutásának egyik leglíraibb, legszomorúbb szerzeménye: azokról a súlyos terhekről szól, amelyeket titokban cipelünk ahelyett, hogy megosztanánk a szeretteinkkel mindazt, amin éppen keresztülmegyünk. „Szerettük volna megfogalmazni azt az érzést, amikor az ember a családja vagy a barátai körében ül, és egyszer csak elfogynak az őszinte szavak és beszélgetések. Amiatt van ez, mert mindannyian inkább a saját belső valóságukban élik a hétköznapokat, kifelé semmit sem mutatnak meg a küzdelmeikből, nem könnyítenek a lelkükön" – fogalmazott Viki.

A klipet itt találod:A Fonyódon felvett dal szövegét a Magashegyi Undergroundból és a Konyhából ismert Szepesi Mátyással közösen jegyzik, a produceri munkákban pedig állandó szerzőtársuk, Toldi Miklós működött közre. A Szombathoz készült videoklipen szintén összeszokott csapattal dolgoztak. „Annyira megszerettük a közös munkát Vadas Gézával a Kés hegyén klipünk és a Szabadon szép a tánc című turnénk live session videóinak felvételei során, hogy ezúttal is őt kértük fel rendezőnek" – mondta a zenekar gitárosa, Füstös Bálint. „Ő álmodta meg ezt az egyszerű, letisztult, kicsit nyomasztóan szomorú világot, amely ezt a dalunkat is jellemzi." A klip érdekessége, hogy a Margaret Island ismerősei, barátai szerepelnek benne, akik a forgatáson a Szombat felgyorsított tempójú változatára táncoltak, amit utómunkában lassítottak vissza. „Akusztikusan zenéltünk, mert próbáltunk a dalhoz hűen egyszerűek és nagyszerűek maradni" – tette hozzá Törőcsik Kristóf.
 
A zenekar kiemelt koncertjei:
 
Április 19., Magyar Zene Háza, lemezbemutató (telt ház): https://www.facebook.com/events/736538908097121/
 
Július 5–6. – Két este a Szigligeti várban: https://www.facebook.com/events/776239411216440
 
Szeptember 12., Budapest Park – 10. szülinapi nagykoncert: https://www.facebook.com/events/782373560426779

Kultúra: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.