Megszakadt a Budafok győzelmi sorozata

Létrehozás: 11/02/2020 - 00:08
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Nem sikerült otthon tartania a Budafoknak az egy pontot. Mindez furcsán hangozhat főleg annak ismeretében, hogy a BMTE még kétszer is vezetett az első félidőben.

 

A kezdőrúgás után mindkét együttes törekedett arra, hogy gyorsan megszerezze a vezetést. Ez a Budafoknak sikerült, a 7. percben Ihrig-Farkas Sebestyén nem túl erős lövését nem tudta hárítani a vendégcsapat kapusa. A labda végül a kapufáról csorgott be (1-0). Ezután vérszemet kapott a Budafok és még veszélyesebben játszott. A 12.percben tovább növelhette volna előnyét: Szabó Máté kapott remek kiugratást a bal szélen, a centerezését az ezúttal is belső hátvédként játszó Böde Dániel tisztázta szögletre. A sarokrúgásból nem alakult ki veszély. A Paks első komoly helyzetére a 14.percig kellett várni, amikor Hahn János maradt üresen az ötösön belül egy beadást követően, de a paksi játékos nem találta el jól a labdát, így az mellé ment. Egy perccel később a Paks 24 éves támadója, Sajbán Máté a Budafok ötöse előtt került helyzetbe, majd magabiztosan fejelte a labdát a kapuba öt méterről(1-1). Az egyenlítés egy kicsit meglepte a Budafokot, viszont hat perccel később Ihrig-Farkas Sebestyén kapott ígéretes kiugratást, de a vendégek kapusa résen volt és magabiztosan fogta a BMTE lövését. 

A 26.percben aztán a Paksnál játszó Böde összehozott egy büntetőt, amit Kovács Dávid, a BMTE csatárja értékesített (2-1). A bekapott gól ugyanakkor nem vetette vissza a játék tempóját, mindkét csapat törekedett a helyzetek kialakítására. A vendégeknek ugyanakkor két perc múlva sikerült egyenlíteniük: Bognár bal oldali szöglete után Kovács lábán perdült fel a labda, amely átszállt a túloldalra, Hahn János pedig lecsapott a lehetőségre és közvetlen közelről rúgott gólt (2-2). A meccs következő 10 percében leginkább a vendégek dominálták a játékot, de 37. percben Ihrig-Farkas Sebestyén a Paks kapuja előtt veszélyesen fejelhetett, de nem sikerült megszereznie a vezetést. A 41. percben a 29. éves Bognár István lőtt hatalmas gólt 16-18 méterről, beállítva ezzel a 2-3-as eredményt a Paks számára. 

Az első félidőben látott öt találat miatt a szurkolók joggal remélhették, hogy a második játékrészben is lesz gól, de a következő 45.percet gól nélkül hozta le mindkét csapat. Igaz, a nyomás leginkább a Budafokon volt, hogy gólt szerezzen, de a fordulás után kicsit úgy tűnt, hogy mintha egy picit "benn maradt volna a hazai csapat az öltözőben". Ezt érzékelte Csizmadia Csaba is, aki 46. percben a válogatott meghívót kapó Zsóri Dánielt hozta be Kulcsár Kornél helyére, Ihrig-Farkas Sebestyén helyére pedig Skribek Alen állhatott be. A csere érezhetően javította a Budafok játékképét és a 60.percben Zsóri Dániel vezethette rá a labdát a vendégek kapujára. A 16-oson belül azonban nem volt érkező, így érdemi helyzetet nem sikerült kialakítani. Közel 20 perc elteltével a Budafok mezőnyfölényt harcolt ki, és beszorította a vendégeket, de a kaput célzó lövések nem veszélyeztették érdemben a Paks előnyét. A meccs végéig így a vendégek meg tudták őrizi a vezetést, hozzá kell tenni, hogy az utolsó 20-30 percben a paksi játékosok többször csak szabálytalanul tudták megállítani a Budafok építkező támadásait. A 90. percben egy paksi szabálytalanság után kisebb csetepaté alakult ki, amelynek során Ádám Martin két kézzel ellökte a BMTE játékosát, de nem kapott érte sárga lapot. 


 

"Az első paksi gólnál taktikai hibát követtünk el. Talán túl lelkesek voltunk, mindenesetre nem azt csináltuk, amit előzetesen megbeszéltünk. Elcsúszott a védekezésünk, de ez benne van a játékban. Az ember általában attól várja hogy működni fog, amiben erős, ám Zalaegerszeg után most újra pontrúgásból is gólt kaptunk. Fejlődnünk kell ebben is, mert az fájó, hogy két gólt szereztünk egy NB I-es mérkőzésen, mégsem gyűjtöttünk pontot" - értékelt Csizmadia Csaba, a BMTE vezetőedzője a mérkőzés után. 

"Az első perctől kezdve fáradtan mozogtak a játékosaim, főleg azok, akik a csütörtöki kupameccsen több időt töltöttek pályán. Ennek ellenére több tiszta lehetőségünk volt, mint a Budafoknak. Az első félidőben voltak gondjaink, többször lefutottak minket, ebből születtek a hazai gólok. Később rendeztük a sorokat és nagyon szervezetten, fegyelmezetten futballoztunk" - jegyezte meg Bognár György, a Paks FC vezetőedzője. 


 A Budafok három meccs után kapott ki ismét és ezzel lecsúszott az Európa Liga selejtezőt érő harmadik helyről az OTP Bank Ligában. Helyét a Bognár György irányításával szereplő Paks vette át, amely sikeresen tartotta meg a Promontor utcai stadionban kiharcolt vezetését. A vereség ellenére a hazai közönség soraiból zúgott a „Szép volt fiúk”, csalódottságnak vagy felszültségnek szinte nyoma sem volt a Budafok hazai szektoraiban. Csizmadia Csaba csapata legközelebb a Honvédot fogadja. Annyi biztos, hogyha a BMTE nyerni akar, akkor leginkább a Paks elleni mérkőzés első 10-20 percéből érdemes kiindulnia. 

 

Szórakozás: 

A szerzőről

Aranyi Péter

További cikkeink