Terror: lengyel boltnál robbantottak Hollandiában

Létrehozás: 01/05/2021 - 09:49
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A hollandiai Tilburgban újabb, egy hónap leforgása alatt immáron a negyedik robbantásos támadást követtek el lengyel árucikkeket forgalmazó üzletek ellen - írta a Dutchnews holland hírportál hétfőn.

 

A hétfő hajnali támadás súlyos károkat okozott az épületben és a szomszédos ingatlanokban, de nem követelt halálos áldozatot. December 9-én hasonló robbanószerkezetek léptek működésbe az észak-hollandiai Bewervijk és Aalsmeer városában, illetve a délkelet-hollandiai Hertogenboschban három, ugyancsak lengyel boltnál. A robbanások anyagi károkat okoztak az üzletekben, amelyek ugyanazon család tulajdonában vannak. A rendőrség továbbra se talált se gyanúsítottat, se indítékot.

A tulajdonos, az iraki kurd származású Taha Mahmoed úgy nyilatkozott a helyi rádiócsatornának, hogy nem tud arról, hogy családjának ellenségei lennének, de nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a támadásokat egy üzleti vetélytársa követte el. Mahmoed a rendőrséget lustasággal vádolta. "Nem tesznek semmit, pedig megígérték, hogy elfogják a bűnöst. Nem is értem, hogy követhettek el robbantásos támadásokat egy ilyen jól működő országban" - nyilatkozta.

Forrás: MTI 

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink