Vörösfenyő házakkal várja vendégeit idén a Club Tihany Resort

Létrehozás: 04/17/2023 - 19:04
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A Club Tihany Resort fenntartható vendéglátásra törekszik az üdülő területén felépült vörösfenyő házakkal.

A Dániában készült faházak jelentősen csökkentik a szálláshely ökológiai lábnyomát. A vörösfenyő fából készült épületek előnyei közé tartozik a tartósság és a kiváló hőszigetelés, amely jelenlegi energia-válság során kiemelten fontos tényező. A brammingi központú Kalmargärden faházait elektromos fűtéssel látták el, így gáz felhasználása nélkül lehet fűteni ezket.

A szálláshely területén kiépített, 2023-tól pedig 2,5-szeresével megnövelt elektrovoltaikus energiatermelő rendszer tovább csökkenti a környezeti terhelést, a faházak fűtése és hűtése is jelentős mértékben napenergia segítségével történik.

A háló galériával épített dán vörösfenyő házak belső terei a jelenleg divatos formavilágot követik, és mindegyik házhoz tartozik saját kert vagy terasz, amellyel a COVID utáni időszak ilyen irányú vendégigényét igyekeznek kiszolgálni.A faházak felszereltsége minden szempontból kielégítő: saját konyha, kádas fürdőszoba és egy további két fő részére alkalmas szoba is tartozik hozzá. Így a családok számára ideálisra kialakított szálláshelyek jöttek létre.

"Fontosnak tartjuk, hogy a balatoni üdülés ne csak kevesek kiváltsága legyen, hanem minél több családot vendégül tudjunk látni. A faházak is ezt a célt szolgálják: lényegében bárkinek lehet egy saját háza a Balaton partján - néhány napra" - mondta el Tóth Mihály a Club Tihany Resort marketingvezetője.

A 2022-ben bevezetett élelmiszer mentő akció 2023-ban is folytatódik a hotelben, amelynek célja a büféasztalos étkezések hulladékának csökkentése. "Többezer család vett részt a programban, amelynek eredményeként több tonna élelmiszert tudtunk megmenti tavaly" - tette hozzá a marketingvezető.

A turizmus hosszú távon csak akkor fenntartható, ha a vendéglátóipar és az üdülőhelyek is felelős és környezettudatos módon működnek. A Kalmargärden által tervezett és épített faházak a Club Tihany Resort tervei szerint hosszú évtizedekig szolgálják a magyar- és nemzetközi vendégek kényelmét. Erre a Sven Hollesen, a kivitelező vállalat vezetője által jegyzet tervek is garanciát jelentenek.A fenntartható vendéglátás a turizmus jövőjének kulcsa, mivel segít megőrizni az élővilágot és a természeti erőforrásokat a jövő generációi számára - erre élő példák a dán vörösfenyő házak, 1985-ös megépülésük óta.

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.