3 fontos jel, ha egy nő nem hozzád való

Létrehozás: 01/13/2024 - 17:44
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A következő összeállítás segít a férfiaknak jobban felismerni, mi az ami boldogtalanná, vagy hitehagyottá teheti őket egy párkapcsolatban. Egy terapeuta fontos jelekre hívja fel a figyelmet legújabb videójában.

 

Számos olyan férfival beszéltem már, akik olyan nőkkel voltak együtt, akik egyáltalán nem jelentettek semmi jót számukra” – kezdte videóját a Christie Chan, a Men’s Mental Health Institute terapeutája.

 

A szakember felhívja a figyelmet arra, hogy vannak jelek, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert arról árulkodnak, hogy egy férfinak inkább jobb elengedni egy nőt. „Tudom, hogy a kapcsolatok nem tökéletesek. Azt is tudom, hogy valószínűleg te sem vagy az. És ő sem az. De vannak jelek és vörös zászlók, amelyek azt üzenik, jobb, ha inkább veszni hagyod azt a nőt” – hívta fel a figyelmet pszichológus. Hozzátette: ha valaki képes ezeket figyelembe venni és meghozni a döntést, akkor esélyt ad magának arra, hogy valaki mással csodálatos élete lehessen. Na, de pontosan melyik három árulkodó jelt nem szabad figyelmen kívül hagyni?


1.    Leszívja az energiáidat

Értem, hogy férfiként számodra valószínűleg az a legnagyobb érték, ha egy nőt a birodalmad királynőjévé tehetsz. Nem esik nehezedre, hogy gondoskodj róla, hogy kielégítsd az igényeit. Ha viszont konfliktusról van szó, akkor egy nő igazán megmutatja a személyiségét. Amikor stabil párkapcsolatod van, akkor olyan nőnek kell otthon várnia, aki támogat és motivál téged, hogy jobban megálld a helyed a külvilágban. Hogy elérhesd az álmaidat legyen szó a karrieredről, vagy a vállalkozásodról” – világított rá Christie Chan.


A terapeuta szerint, amennyiben egy nő képtelen megfelelő módon kommunikálni a saját érzelmeiről, vagy igényeiről, illetve, ha minden problémájáért a férfit teszi felelőssé, vagy, ha mindig csak a férfitől várja el, hogy a kapcsolat jobb legyen úgy, hogy közben ő saját maga nem tesz érte semmit, akkor az egy olyan vörös zászló, amit figyelmeztetésként kell felfogni és egyszerűen hagyni kell őt.

2.    Ha a szavai és tettei között nincs összefüggés


A szakember szerint már egy párkapcsolat korai szakaszában, a randizás idején is észre lehet venni árulkodó jeleket. „Ha már a kezdeti időszakban azt látod, hogy a szavai és a tettei között nincs összefüggés, akkor az azt jelenti, hogy nem kedvel, vagy szeret téged eléggé. Vagy egyszerűen csak nem érdekled annyira őt. Tegyük fel azt mondja, hogy kedden találkozni akar veled, de az utolsó pillanatban lemondja a találkozót. Vagy azt mondja találkozzatok inkább csütörtökön. Vagy még csak nem is ajánl fel újabb lehetőséget. Ez semmi másról nem tanúskodik, mint arról, hogy még nem akar téged eléggé, vagy azt, hogy nem kedvel téged annyira” – hangsúlyozta a terapeuta. Hozzátette: nagyon sok férfi nem akarja ezt tudomásul venni, vagy felfogni, de ez sajnos az ismerkedési szakaszban a férfi-női kapcsolatok velejárója.

Figyelj, ha ő még nem annyira biztos magában a jövőtöket illetően, akkor te miért vagy az?” – teszi fel a kérdést teljesen jogosan a szakember. Ha viszont már régóta tart a kapcsolat és a nő szavai és tettei még mindig nem passzolnak, akkor az azt jelenti, hogy még mindig nem fogadta el a párjának értékeit, vagy elvárásait egy párkapcsolattal kapcsolatban.

Ha egy nő szavai és tettei nem passzolnak, az számomra azt mutatja, hogy olyan férfi vagy, aki már rég ráhagyott egy csomó dolgot. Ha ő azt mondja, hogy valamit megcsinál neked aztán mégsem teszi meg, akkor az azt jelenti, hogy nem volt következménye” -árulta el Christie Chan. Hozzátette: feltételezhető, hogy egy ilyen nő csak olyan férfival tud hosszútávon együtt lenni, akinek szintén nem passzolnak a szavai és tettei. Kiemelte továbbá, hogy már az első komoly jeleknél érdemes leülni és megbeszélni a problémákat. Máskülönben nem lesz akadálya annak, hogy szimplán csak kihasználja egy nő a férfit és valószínűleg egy ilyen nő nem is fog mértéket tartani ebben.

3.    Ha tiszteletlen

Amennyiben egy nő folyamatosan és állandó jelleggel tiszteletlen veled, még akkor is, ha korábban világossá tetted az elvárásaidat és mellette úgymond mindent megadtál neki, amit jónak gondoltál, akkor fel kell tenned a kérdést magadban, hogy nem lehetséges-e, hogy szigorúbbnak kell-e lenned vele szemben?” – emelte ki a harmadik ponttal kapcsolatban a terapeuta. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a tiszteletlenség egy olyan dolog, ami már önmagában gondolkodásra kell, hogy ösztönözzön. Christie Chan ugyanis úgy véli, hogy amennyiben egy nő már nem vonzódik annyira a párjához, akkor sem enged meg magának tiszteletlenséget magának egy férfivel szemben. Tehát még azután is megadja azt az emberséget és tisztelet neki, amit bármelyik másik embertársának megadna.

„Természetesen terapeutaként mindig azt mondom, hogy mindig van valami olyan dolog egy párkapcsolatban, amin kell vagy lehet javítani. Mindig lehetsz jobb saját magadnál. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy egy párkapcsolat két emberen múlik. Ha viszont rossz munkát végeztél azzal kapcsolatban, hogy kiválaszd a megfelelő partnert számodra, még akkor sem késő feltenni magadnak a kérdést, hogy valóban olyan nővel akarsz együtt lenni, akinek ilyen rossz karaktere van?” – zárta videóját a szakember.

A  Men's Mental Health Institute célja, hogy segítse a férfiakat a jobb lelki egészség elérése érdekében. 2020-ban közel 50 ezer öngyilkosság törént az Európai Unióban, ennek túlnyomó része a férfiakat érinti (77%). Magyarország ezen a téren dobogós helyezést ért el Litvánia mögött, mégis idehaza nagyon keveset foglalkozik a média a férfiak lelki egészségével.

Képek forrása: Pixabay.com, Men's Mental Health Institute

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.