4 dolog, ami miatt érdemes munkás pulóvert beszerezni a ház körüli munkához

Létrehozás: 03/03/2021 - 11:15
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Nem létezik olyan kertes házban élő, aki a tavasz első napsugarainak beköszöntével ne vágyna ki minden porcikájával az udvarra.

Olyan ez, mint amikor közeleg a tél és az ősz utolsó kellemes pillanatit is be akarja magába szippantani az ember. Ilyenkor jól esik egy kicsit ténykedni a kertben, gondoskodni a növényekről, de akár még a garázs rendbe tétele is felüdülésnek számíthat. Ehhez azonban fontos a megfelelő ruházat viselése, hiszen ilyenkor jellemzően hiába tűnik jónak az idő odabentről, kilépve bizony még igencsak hűvös van. Ám egy munkás pulóver segítségével máris komfortosan érezheted magad odakinn.

Bár sokan vélik úgy, hogy a ház körüli teendők ellátásához bőven elég egy régi kinyúlt vagy lyukas pulóver viselése is, ez nem feltétlenül igaz. Bár a munkát ebben is el lehet végezni, ég és föld a különbség akkor, ha külön erre a célra tervezett munkás pulcsit szerzel be. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük, hogy mi mindent képes nyújtani számodra egy ilyen ruhadarab.

1.Az átmeneti időszakokban elkerülhető a megfázás
Egy pulóvernek alapvetően a hétköznapok során is nagy haszna van olyankor, amikor még igen változékony az idő odakinn és meleg napsugarak mellett sokkal inkább a hűvös szellő dominál. Az igazán hideg tavasz előtti estéken felvehető a kabát alá is aláöltözet gyanánt, de később, mikor már fentebb csúszik a hőmérő higanyszála, önmagában is gond nélkül viselhető. Ennek köszönhetően pedig a tél elmúltával ugyanolyan praktikus egy ilyen ruhadarab viselete, mint az ősz beköszöntével.2.Különböző felszereltség és kialakítás
A munkás pulóverek között számos különböző, praktikus elemekkel felszerelt és eltérő kialakítású modellt találsz, amelyek között a számodra tökéletes is létezik. A klasszikus polár pulcsik mellett találsz fényvisszaverő csíkkal kiegészített modellt, belebújós, cipzárral ellátott vagy kapucnis pulóvert, valamint zárható nyakrésszel kiegészített vagy zsebekkel felszerelt felsőrészt egyaránt. Utóbbi nagyon praktikus akkor, ha szükséged van olyan kisebb tárgyak biztonságos tárolására, mint a telefonod, egy mérőszalag, néhány szerszám vagy akár egy-két csavar. Ezeket ugyanis gond nélkül el tudod rejteni ezekben a zsebekben. A divatos kialakítás pedig megkoronázza mindezt, ugyanis ma már a legtöbb munkás pulóver úgy fest, mintha csak egy divat áruházban vásárolnál. Vagyis akár az utcán viselve is megállja a helyét egy ilyen ruhadarab, senki sem fogja megmondani, hogy munkás pulcsi van rajtad.

3.Jól szellőző, bőrbarát anyagból készül
Egy műszálas, nem megfelelően szellőző pulóverben bizony nem öröm a munka hosszú távon a szabad ég alatt, hiszen egy ilyen ruhadarabban már jellemzően akkor leizzad az ember, ha csak megemeli az ásót. Az igazán minőségi munkás pulóverek viszont formatartó, meleg és testbarát alapanyagból, főleg pamutból vagy gyapjúból készülnek. Ezáltal elkerülhető a fokozott izzadás, ugyanakkor mégis védelmet biztosít a hideg ellen úgy, hogy közben határozottan komfortos környezetet teremt.

4.Éveken át hű társad lehet egy ilyen munkás pulóver
Ha igazán minőségi munkás pulóvert vásárolsz, akkor bizony nem csak egy szezonra szerezted be magadnak az ideális ruhadarabot a kinti munkához. Ugyanis a formatartó és strapabíró anyagok remekül bírják a gyűrődést, így biztos lehetsz abban, hogy még évekkel később is maradéktalan lesz a pulcsi kinézete. Még akkor is, ha nem kíméled a kint végzett feladatok során és nem egyszer el is ázol benne. Így akárhányszor beköszönt az átmeneti időszak vagy jól jönne a kabát alá még egy plusz réteg, csak ki kell venned a szekrényből a rég nem látott jó barátot.

Ezek mind bizonyítékai annak, hogy bizony egy külön erre a feladatra kialakított munkás pulóver milyen sokféle előnnyel bír egy hagyományos ruhadarabbal szemben. Így bár tény az, hogy nagyon kézenfekvő a régi, lyukas pulcsi viselése odakinn, hosszú távon mindenképpen sokkal jobban jársz ha egy minőségi darab mellett teszed le a voksodat.

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.