5 tipp a legjobb nyomtató kiválasztásához

Létrehozás: 10/02/2020 - 15:37
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A járvány miatt sokan kényszerülünk otthoni munkába, melyet ki-ki a maga vérmérséklete szerint él meg.

 

Ugyanakkor 2020, épp a jelen helyzet okán, egyre többen vásárolunk újra nyomtatót és töltjük fel a papírkészleteinket. Az alábbiakban íme 5 tipp ahhoz, hogy a legalkalmasabb és leginkább költséghatékony megoldást választhassuk ki a családi vagy munkahelyi célú nyomtató beszerzéséhez.

1. tipp - Tintapatronos vagy lézer

A tintapatronos készülékek és lézernyomtatók közötti különbség nem csupán technológiai kérdés, bizony kihat a használatra és a gazdaságosságra is. Míg az előbbiek egy vagy több festékpatronból szórják rá a festéket a papírlap azon részeire, ahol szükséges, addig a lézernyomtató a benne lévő hengerre festéket visz fel, amiről a papírra azok a festékszemek olvadnak rá, amik az adott betűt, számot vagy képet ki fogják adni. 

A tintapatronos változat elsősorban kisebb mennyiség nyomtatásához, valamint képekhez és grafikonokhoz lehet megfelelő választás. Ha azonban napi többször nyomtatunk, vagy egy dokumentumra több példányban is szükségünk lehet, akkor a lézer lesz a jó irány.

2. tipp - Csak a legjobb márkák közül válasszunk

A Canon, Brother, Epson vagy éppen a Hewlett-Packard (HP) márkák garanciát jelentenek a tartósságra, azaz a készülékünket nem szükséges majd évente cserélni. Ráadásul ma már a festékpatronok százai között sem kell elvesznünk. A HP 652 MultiPack például szinte valamennyi HP Deskjet nyomtatóhoz passzol.

3. tipp - Multifunció

Ha gyakran szkennelünk és profi megoldásra van szükségünk, akkor nem érdemes egy okostelefonnal vesződni. Vásároljunk olyan multifunkciós hardware-t, amely egyszerre nyomtat, faxol és szkennel is.

4. tipp - Helytakarékosság

Ma már rég nem szükségesek a régi fénymásolókhoz hasonló méretű szerkezetek. A legjobb otthoni nyomtatók egy polcon is elférnek, a multifunkciós változatok is megtalálják helyüket az asztalunkon.

5. tipp - Árkérdés

Ha költséghatékony megoldásra van szükségünk és fényképeket nyomtatnánk a Canon Pixma sorozata nem csupán olcsó, de az üzemeltetése is megfelelő áron történik. Az alapkészüléket már 10-20 ezer forint között megkapjuk, míg egy univerzális Canon MP250 patron az interneten már 4 ezer forinttól megvásárolható.

Forrás: Shutterstock 

 

Tech: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink