A nyomtatási problémák okai

Létrehozás: 10/29/2020 - 09:05
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Nincs is annál rosszabb, amikor már csak néhány percünk van a munkaidő végéig, de még nyomtatunk kell egy mappányi anyagot.

Ezzel még nem is lenne probléma, az viszont annál bosszantóbb, ha a nyomtató soha nem működik rendesen, mert vagy beragad a papír a készülékbe, vagy nem nyomtat szépen, vagy éppen akkor szorul tonercserére, amikor már tényleg csak néhány dokumentumot szeretnénk kinyomtatni, hogy aztán vegyük a kabátunkat és elinduljunk haza a családunkhoz. A cikkben olyan nyomtatóproblémákat sorolunk fel, amelyek nagyon idegesítőek tudnak lenni, legfőképpen akkor, amikor sietünk.

Maszatos, olvashatatlan a dokumentum
Az egyik legfrusztrálóbb nyomtató hiba, hogy a kinyomtatott dokumentum nem nyújt vizuális élményt, azaz a betűk elkenődnek, a papírlap foltos és maszatos. Ez sok mindentől lehet, de a nyomtatónkkal kompatibilis, minőségi tonereknél ez nem fordulhat elő. A Canon toner az egyik legjobb választás. A Canon tonert élvezet használni, hiszen feledhetetlen élményt nyújt. A Canon toner használatával biztos, hogy megfelelő minőséget kapunk, hiszen a kinyomtatott dokumentum olvasható lesz, illetve nem kell számolnunk azzal, hogy a nyomtatott szöveg elmosódottá, vagy maszatossá válik. A Canon márka egy megbízható márka, azonban nem pusztán emiatt érdemes Canon tonert választani, hiszen sok más előnye is van ezeknek a tonereknek.

A nyomtatóban elakadt a papír
A másik nyomtatóval kapcsolatos panasz, az elakadt papírlap szokott lenni. Lehet, hogy előttünk már nyomtatott néhány dokumentumot az egyik kollégánk és ő elfelejtette megemlíteni a tényt, hogy a nyomtatóba ragadt papírt nem sikerült maradéktalanul eltávolítani a nyomtatóból, amit majd nekünk kell megtenni, hiszen addig, míg ez a probléma fennáll, addig a nyomtató sem fog hibátlanul és gördülékenyen működni. Mindemellett az is fontos, hogy mindig jó minőségű papírra nyomtassunk, mert ezzel is csökkenthetjük a papírelakadási kockázatokat.

Nem elég költséghatékony
Az irodai – de akár az otthon használt is – nyomtatóhasználat csak akkor lesz költséghatékony, ha a rendeltetésének megfelelően használjuk, a megfelelő tonert vásároljuk meg a nyomtatóhoz, illetve, ha nem nyomtatunk ki mindent, amire nincs szükségünk. Ha valamit feltétlenül ki szeretnénk nyomtatni, akkor nyomtatás előtt mindenképpen mérlegeljünk, hogy valóban szükségünk van a szöveghez tartozó képre, vagy tudjuk azt nélkülözni. Hiszen, ha mindig, mindent kinyomtatunk, akkor ne csodálkozzunk, ha gyakran van szükségünk arra, hogy a nyomtatónkhoz kiegészítőket vásároljunk. Választhatunk olyan minőségi tonert is, amelynek 2000 oldal a kapacitása. Ilyen például a Q2612A toner is, amely teljesen kompatibilis a HP nyomtatóval és megfelel a nemzetközi szabványoknak, ami a magas nyomtatási minőséget is garantálja.

Nem nyomtat a nyomtató
Ez is gyakori probléma szokott lenni. Ennek is több oka lehet. Az egyik, hogy a nyomtató tonercserére szorul. Viszont a nyomtató kijelzője tájékoztat, ha hamarosan tonert kell a készülékben cserélnünk. A nyomtató akkor is megmakacsolhatja magát, ha a nyomtató nem csatlakozik megfelelően a számítógéphez. Ilyenkor csak az USB-t kell ellenőrizni és annak helyreállítását követően a nyomtatás is kényelmesen, akadálymentesen folytatódhat.

Fotó: Proxima Studio / Shutterstock.com

 

 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink