A keleti színpompa itthon egyre kedveltebb

Létrehozás: 05/31/2023 - 10:48
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A keleti lakásdíszek nemcsak vizuálisan gyönyörködtetőek, hanem mély szimbolikus jelentéstartalmakat is hordoznak.

Minden egyes tárgyat gondosan választanak ki, hogy egyszerre funkcionális, mégis jelentős szimbolikát hordozó, belső tereket teremtsenek.

Keleti stílusú otthonok: a lelket tápláló házak
A tibeti otthonokat úgy tervezték, hogy szentélyek legyenek, táplálják a lelket és elősegítsék az összetartozás érzését. A színek, a textíliák és az értelmes dekorációk gondos kiválasztása olyan környezetet teremt, amely elősegíti a jólétet és a belső békét. A családról, a kényelemről és az örömről szólnal.

Élénk textíliák az üde színfoltok az otthonok terében
A tibeti otthonokat gyakran díszítik vibráló textíliák, például szőnyegek, faliszőnyegek és párnák. Ezek a textíliák bonyolult mintákkal és merész színekkel rendelkeznek, élénk hangulatot kölcsönözve a tibeti lakásoknak.

A tibeti hangtálak tradicionális zeneszerszámok és lakásdíszek
A tibeti hangtálak nemcsak hangszerek, hanem a harmonizálás és a meditáció erőteljes eszközei is. Ezek a kézzel készített tálak csodás hangokat keltenek, amikor megszólaltatják őket, amelyek harmonikus és nyugtató légkört teremtenek, lehet őket hosszan búgatva zengetni, vagyis énekeltetni, vagy finom ütésekkel kongatni.

A tibeti otthonokban gyakran megtalálhatók ezek a varázslatos tálak, amelyek fokozzák a nyugalom és a pozitív energia általános érzését. Ha szeretnéd megismerni ezeket, már nem kell messzire menned, hazánkban a Karma Guru Tibetshop közvetlenül a készítőktől, az eredeti nepáli helyszszínek mestereitől hozza el neked.

A színek jelentősége és harmóniája
A színek fontos szerepet játszanak a tibeti lakberendezésben, mivel minden árnyalat saját szimbolikát és energiát hordoz. A harmonizáló színeket gondosan választják ki, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott környezetet teremtsenek.

Piros: életerő és jólét
A tibeti kultúrában a vörös szín óriási jelentőséggel bír, mivel az életerőt, a szerencsét és a gazdagságot szimbolizálja. A vörös szín árnyalatai megtalálhatók a dísztárgyakban, a bútorokban és a hagyományos tibeti szőnyegekben, energiával és bőséggel töltve fel a teret. Különösen aranyos színekkel, rézzel, csillogó dolgokkal kiegészítve gazdagságot és bőséget mutat.

Kék: nyugalom és bölcsesség
A tibeti hagyományban a kék színt a nyugalommal, a békével és a bölcsességgel társítják. Gyakran használják a falakon, a textíliákban és a műalkotásokban, hogy elősegítse a nyugodt légkört és a belső énnel való mélyebb kapcsolatot.

Astraios

Visegrádiak: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink