A SodaStream két gépe is megszerezte a Carbon Trust védjegyét

Létrehozás: 11/23/2021 - 11:00
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A SodaStream bejelentette, hogy immáron két szódavízkészítő gépét, a Spiritet, valamint az idehaza Crystalként ismert üvegből készült szénsavasító palackkal rendelkező készüléket is ellátták a Carbon Trust védjeggyel.

„A célkitűzéssel összhangban a SodaStream a jövő év második felétől újabb környezetbarát modelleket tesz elérhetővé Magyarországon” – emelte ki Széll-Szőke Krisztina a SodaStream termékmenedzsere. 

A SodaStream hosszú ideje a PET-palackok által okozott műanyagszennyezés egyik élharcosának számít köszönhetően annak, hogy olyan megoldást kínál, ami feleslegessé teszi az eldobható, egyszerhasználatos műanyag-palackok használatát. A vállalat számításai szerint a SodaStream felhasználóknak köszönhetően 2025-re mintegy 72 milliárd egyszer-használatos PET-palacktól óvhatják meg a Földet. Ez a tetemes szám annak köszönhető, hogy pusztán egyetlenegy SodaStream szénsavasító palack használatával már több ezer egyszerhasználatos PET-palacktól óvható meg a bolygó.  

Az ökológiai lábnyommal kapcsolatos tisztánlátás azonban kiemelten fontos a SodaStream számára, ezért kezdeményezte az alacsony ökológiai lábnyomot igazoló minősítés megszerzését. A Carbon Trust egy független minősítő szervezet, amely a minél alacsonyabb, vagy zéró ökológiai lábnyommal rendelkező megoldásokat részesíti előnyben. A társaság már több mint 20 éve látja el tanácsokkal az üzleti és a kormányzati szereplőket, valamint a non-profit civil szervezeteket. Ennek részeként a Carbon Trust megvizsgálja és minősíti a különböző cégeket, illetve termékeket abból a szempontból, hogy mekkora ökológiai lábnyommal rendelkeznek.

A SodaStream Spirit és Crystal modelljei azért kaphatták meg a Carbon Trust minősítést, mert ezekkel a háztartások jelentős mértékben csökkenthetik ökológiai lábnyomukat. Ezt a védjegyet azonban kétévente felül kell vizsgálni, a Carbon Trust ugyanis azt is nézi, hogy az adott terméknél sikerült-e elérni csökkenést az ökológiai lábnyom terén. 

A SodaStream, illetve semmilyen olyan vállalat, amelyik rendelkezik ezzel a minősítéssel nem dőlhet hátra, folyamatosan dolgoznia kell azon, hogy a termékei egyre jobban megfeleljenek a fenntartható fejlődés kívánalmainak” – hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztina a SodaStream termékmenedzsere. 

Tech: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.