A soul díva hangjának gyógyító ereje

Létrehozás: 07/16/2014 - 11:00
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Ha egy menő zenei blogger lennék, akkor azzal kellene kezdenem a beszámolót, hogy a Rebecca Ferguson koncert alatt a színpadra felrepült néhány bugyi/alsónadrág és legalább egy villantásra is jutott idő.

 

Szerencsére nem ez volt a színvonal múlt hét szerdán, amikor is a brit soul díva teltházas koncertet adott Budapesten, az Akvárium Klubban. A 2010-ben felfedezett énekesnő fellépése nemcsak azért volt különleges, mert először járt Budapesten.

Nem túlzok, ha azt állítom, hogy Rebecca Ferguson mindenkit elvarázsolt, aki befért a teltházas koncertre szerda este az Akvárium NagyHalljába. Egy felvezető dal után I Hope című slágerével alapozta meg a hangulatot és a koncert folyamán felváltva énekelte klasszikus hangzású és modern soul dalokat. A rajongók ismertebb és a rádiók által kevésszer játszott számokat hallhatak tőle, de egy Prince feldolgozás, valamint egy Katie Perry szám is helyet kapott a repertoárban. Bár eddig főként a népszerűbb dalait ismertem, - tehát korántsem vagyok oszlopos rajongó,- ennek ellenére már néhány szám után úgy éreztem, magával húz a zene és a páratlan hang.

A harmadik pocaklakóját váró, negyedik hónapján túl lévő díva különleges élményben részesítette a koncert vendégeit. Erőteljes hangjával betöltötte a NagyHall terét, a hangulatot pedig egy pillanatig sem hagyta lankadni. Az énekesnő két szám közötti szünetben őszintén megvallotta, hogy sohasem gondolta volna, ennyi rajongója van Magyarországon. A hamarosan 28. életévét betöltő Rebecca hangja jobb élőben, mint felvételen amit nagyon kevesen mondhatnak el magukról. A soul díva beszédhangja ugyan inkább való egy brit teadélután udvarias légkörében zajló társalgáshoz, mint színpadi munkához, mégis amikor énekel, akkora hangerőt képvisel, hogy azzal bármekkora teret képes betölteni.

Rebecca Ferguson zenekara, valamint a két vokálos elképesztő teljesítényt nyújtott, akik többször megidézték a gospel öröménekek hangulatát. Nem túlzás azt állítani, jobb lenne a világ, ha mindenkinek legalább egyszer egy héten lehetősége lenne részt venni a soul diva koncertjén. Persze ha ez nem is lehetséges, azért feltétlen javaslom a rendszeres hallgatását, mert Rebecca hangjának és zenéjének stresszlevezető ereje van. A soul díva zenéje gyógyítja a lelket és méregteleníti a szívet.

Tags: 
Kultúra: 

A szerzőről

Aranyi Péter