A tökéletes esküvői smink jelentősége

Létrehozás: 12/09/2020 - 17:38
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Vannak dolgok, amik sosem változnak. Így van ez a nagy nap előtti teendőkkel is.

A házasságkötés napján a legtöbb nőnek a tökéletes esküvői smink megvalósítása az első a listán. Az ezt biztosító mester a hibátlan makeup létrehozásán túl meg kell teremtse az esemény hangulatát is, mivel Ő lesz az egyik első ember, akit a menyasszony meglát, és egy igazán jó szakembernek megvan a képessége ahhoz, hogy pozitív légkört varázsoljon. 

Esküvői smink személyre szabottan
A kozmetikusnak meg kell értenie az ara elvárásait, miközben meg kell hallgatnia az örömanya és a koszorúslányok tanácsait is. Gyakran előfordul, hogy a menyasszonynak tetszik egy esküvői smink, míg az édesanyjának nem. Ilyenkor a sminkesnek helyt kell állnia és teljesítenie kell az ara kívánságait. Előfordulhat olyan eset is, amikor a koszorúslányok szeretnék, ha a mester az ő makeupjukat is elkészítené. Természetesen erre is lehetőség van, amennyiben előzetesen tájékoztatják erről a profi szakembert. 

Az esküvői sminknek bizonyos megjelenést kell biztosítania az ifjú pár női tagjának. Ez a képek miatt is fontos, mert az emlékek arról a különleges napról örökké velünk maradnak. Rengeteg nagyszerű makeup létezik, de sok menyasszony olyat választ, ami visszaveri a fényt, tönkretéve vagy eltorzítva a képeket. Egy jó sminkes képes megkönnyíteni a fotós munkáját, mivel akár 40 perc alatt el tudja végezni azt a folyamatot, ami egy fényképésznek két órába telik a Photoshoppal. 

Ne feledje, hogy az esküvői sminknek egy kicsit drámaibbnak kell lennie, mint a hétköznapokon viselt makeupnak! A fényképezéskor használt vaku miatt sokan sápadtabbnak tűnnek. Ezért mielőtt döntene arról, hogy kit bíz meg az esküvői smink elkészítésével, mindig ellenőrizze a referenciákat és végezzen alapos kutatást, hogy a lehető legjobb végeredményt kapja a pénzéért. Manapság sokan felveszik az ecsetet, és azt állítják, hogy professzionális mesterek, és sokuk rengeteg pénzt számít fel a szolgáltatásáért. 

Jó tanács a házasságkötésre készülő hölgyeknek
Mindig tanulmányozza a jelölt portfólióját a weboldalán vagy bármilyen más módon! Bátran kérdezzen rá arra is, hogy hol tanulta a szakmát! Fontos megbizonyosodni afelől, hogy valóban képes-e a tökéletes esküvői smink elkészítésére. A jó szakember az, aki fokozni tudja a meglévő szépséget. Szánjon időt a választásra, tegyen fel kérdéseket, kapjon válaszokat. Egy makeup artist, aki mindenben egyetért, nem biztos, hogy megfelelő választás. Ha pedig megvan az összes válasz és szükséges információ az esküvői sminkről, akkor már egy gonddal kevesebb miatt kell aggódnia a nagy napon.

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink