Amikor a hot-dog is jól esik

Létrehozás: 03/13/2014 - 16:00
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Egy szombat reggelen utaztunk el én és a párom egy buszos utazásra Prágába. Nem volt túl jó idő, ködös-esős időben indultunk, de ennek ellenére nagyon izgatottak voltunk, mert egyikünk sem járt még Csehországban.

Az út elég hosszú volt, de szerencsére sok pihenő volt és az utastársak is nagyon kellemes beszélgetőpartnernek bizonyultak, így hamar eltelt az idő. Éppen átléptük a cseh határt amikor is az ottani rendőrök finoman leterelték a buszt a legközelebbi benzinkúthoz. Kissé idegesek lettünk, nem tudtuk mi lehet a gond. Kiderült, hogy kb. 2 km-t tettünk meg úgy, hogy még nem volt aktiválva a kötelező matrica a buszon, így megbüntették a sofőrt. A cseh rendőröktől vett érzékeny búcsú után folytattuk utunkat Prága felé. Délután 2 körül érkeztünk meg uticélunkhoz.

A legtöbb holminkat a buszon hagytuk, ami később visszajött értünk és elvitt a szálláshelyünkre, de előbb mi még várost nézni mentünk (volna) ha az ottani magyar anyanyelvű idegenvezetőre nem kellett volna kb 45 percet várni. De végül megérkezett a hölgy és igazán tartalmas városnézésben volt részünk, csak a tempó volt kissé gyors, páran le is maradtak.

Sétáltunk a Károly hídon, megnéztük az órajátékot, láttunk őrségváltást, felkerestük a "zenélő" szökőkutat...hamar eltelt az idő. A vacsora fakultatív volt, mindenki ott ehetett ahol akart/tudott. A gond csak az volt,hogy az idegenvezető hölgy valami olyan városrészbe kalauzolt el minket, ahol vagy egyszerűen nem volt étterem,vagy horror árakon lehetett volna jól lakni, így legtöbbünk lejárta a lábát, hogy ehessen egy jót. Nos,én és a párom feltaláltuk magunkat, mivel már veszettül éhesek voltunk, felcsillant a szemünk mikor megláttunk egy hot-dogost. Szóval a Prágai vacsoránk végül hot-dog volt, de mi ezt egyáltalán nem bántuk.

Este 8-kor volt a találkozó a megbeszélt helyen ahonnan mentünk a buszhoz, ami a szállásunkhoz szállít minket. kb félúton lehettünk a buszhoz, amikor feltűnt, hogy 2 ember hiányzik. Egy fiatal pár. Nos,megkezdődött a kutatás utánuk. Vissza a kiinduló helyre,de nem voltak ott. Mivel mindenki fáradt volt, így végül felszálltunk a buszra, gondoltuk majd onnan felhívjuk őket telefonon, csakhogy ők az utolsó utáni pillanatban foglalták le az utazást és nem volt regisztrációkor megadott telefonszám.

Nem lévén más ötletünk, végül elindultunk a szálláshelyre, de természetesen mindenki nagyon aggódott a párocska miatt. A szállásunk körül kb 4-5 kört tehettünk, mire a sofőr végül megtalálta a hotelt és kik álltak a bejáratnál? Hát az "elveszett" pár! Hamarabb oda találtak mint mi!  A napi izgalmak után mindenki örömmel vette birtokba a szobákat, jól esett a pihenés. Másnap bőséges reggelivel kezdtük a napot, kijelentkeztünk, felpakoltunk a buszra, majd volt megint pár óránk szabadprogramra a hazaindulás előtt-és ezúttal nem veszett el senki sem :) Nagyon nagyon jól éreztük magunkat,ez a kis izgalom pedig csak még emlékezetesebbé tette az amúgy is felejthetetlen ezertornyú Prágát!

Szerző: Sipos Mirjam

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.