Biztonsági borotva: így érdemes használni

Létrehozás: 10/14/2023 - 00:46
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A borotválkozás során felmerülhet a kérdés, hogy a biztonsági borotvákat hogyan érdemes alkalmazni. Ahhoz, hogy ne várjuk meg magunkat, hogy ne tűnjön túl ijesztőnek az eszköz használata, először nem árt tisztába kerülni a használatával.

Ebben a cikkben ennek a típusnak az alkalmazását mutatjuk be részletesebben.
A borotválkozás alapvető tudnivalói
A borotválkozás során számtalan eszköz közül válogathatunk, hiszen léteznek klasszikus cserélhető pengéjű biztonsági borotvák, amelyek nyílt- és zártfejű modellekből állnak. Míg a nyitott fejű ideális megoldás hosszabb szakáll karbantartására, addig a zárt típusokat általában a kezdőknek szokták ajánlani, hiszen kisebb az esélye egy esetleges vágási sérülésnek.

A biztonsági borotválkozás három lépése
Először szükség lesz előkészületekre, majd jöhet a borotválkozás, valamint az az utáni teendők. A használat előtt nem árt megvizsgálni a területet, amit borotválni szeretnénk. Figyeljük meg, hogy van-e esetleg valamilyen sérülés rajta, amire a művelet során figyelni kell. Távolítsunk el minden szennyeződést, tisztítsuk meg a felületet. Ehhez a legjobb langyos vizet használni, hiszen a túlzottan meleg rossz hatással van a bőr felületére, annak egészségére. A langyos víz hatására azonban a szőrszálak megpuhulnak, így nagyon sima eredményt érhetünk el. Az előkészítés utolsó lépése a szappan vagy krém felvitele a borotválni kívánt bőrfelületre. Ez megóvja a bőrt, segíti a penge tökéletes siklását.

A penge behelyezése a borotvába
Amennyiben még nem tettünk a borotvába pengét, esetleg túlzottan elhasználódott, akkor mindenképpen cseréljük azt ki. Erre általánosságban 5-6 használat után van szükség, bár ez sok dolog függvénye. Az ember általában érzi, amikor a borotva már nem vág túl élesen.

Ehhez nem kell mást tenni, mint először lecsavarni a borotva fejét, a régi pengét eltávolítani, majd jöhet a helyére az új. Végezetül csavarjuk vissza a fejet, így az eszköz máris használhatóvá válik.

Borotválkozás: tippek és trükkök
Jöhet a gyakorlati rész. Ügyeljünk, hogy a borotvát sose nyomjuk rá túlzottan a bőrünkre, hagyjuk, hogy a kellék súlya dolgozzon. Általában pont annyira nehezek, hogy a használat közben ne kelljen erőt kifejteni. Fontos még a megfelelő dőlésszög, ami általában 30 fokot jelent. Közben nem árt forgatni és leöblíteni a biztonsági borotvát. Sosem szabad elsietni a dolgot, hiszen így nagyobb eséllyel vágjuk meg az arcunkat.

Végezetül pedig ne feledkezzünk meg a végső tisztításról, ápolásról, ami lehet borotválkozási utáni balzsam használata, valamint arcvíz egyaránt. Ez segíti az arcbőrt regenerálni és hidratálni. Elkerülhetjük vele az irritációt, valamint lecsökkentjük a benőtt szőrszálak számára is. A kitágult pórusok miatt ilyenkor a balzsam és az arcvíz könnyen felszívódik, így ezzel nem kell túlzottan sokat foglalkozni.

Meta leírás: Biztonsági borotválkozással kapcsolatos kérdései vannak? Nem tudja, hogyan használja azt megfelelően? Ebben a cikkben mindenre választ adunk.

Tags: 
Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.

További cikkeink