Együttműködik a Széchenyi István Egyetem és a Győri Vízisport Egyesület

Létrehozás: 04/26/2022 - 17:03
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Az élsporttal párhuzamos tanulás és diplomaszerzés lehetőségét kínálja a fiataloknak az a megállapodás, amelyet a Széchenyi István Egyetem és a Győri Vízisport Egyesület képviselői írtak alá kedden Győrben.

Az együttműködés széleskörű sportszakmai és tudományos partnerséget jelent. Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta:  a magyar vízilabda mindig a tudományra épült, és mindig "kiművelt fők" dolgoztak együtt a sportsikerekért. Hozzátette, ezért is örül annak, hogy a Széchenyi István Egyetem mint a térség egyik legfontosabb tudományos tényezője együttműködési megállapodást köt a helyi vízilabda-egyesülettel.

A 21. század sportjában a sikerhez a vízben nyújtott teljesítmény mellé a tudományokat is segítségül kell hívni - hangsúlyozta.Gyömörei Tamás, az egyetem Testnevelési és Sportközpontjának vezetője az angolszász sportrendszerek példáján keresztül mutatta be annak előnyeit, amikor az egyetemi sport szorosan kötődik a professzionálishoz. Kiemelte, olyan együttes rendszereket kell közvetíteniük a családok felé, amelyek nem kizárólag sportkarriert, hanem azzal párhuzamosan a diplomaszerzés lehetőségét is kínálják. A duális karrier, vagyis a kettős életpályamodell az egyesület, az egyetem, illetve a sportoló-hallgató számára is hasznos - húzta alá. Ábrahám Csaba, a Győri Vízisport Egyesület elnöke arról beszélt, hogy a megállapodás aláírása fontos mérföldkő a győri vízilabdázás életében. Emlékeztetett, együttműködésük a Széchenyi István Egyetemmel  2021-ben kezdődött, amikor az intézmény a női csapat mellé állt.     Rámutatott, a vízilabdázók számára hagyományosan nagy jelentőséggel bír a továbbtanulás, ezt számos olimpiai és világbajnok sportoló példája mutatja.

A megállapodást Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem kancellárja, Baranyi Péter Zoltán, az intézmény rektora és Ábrahám Csaba, a Győri Vízisport Egyesület elnöke látta el kézjegyével.

 

Szórakozás: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.