Franciaországban folytatja pályafutását a korábbi válogatott magyar női vízilabdázó

Létrehozás: 01/06/2024 - 14:12
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Komoly múltra visszatekintő párizsi klubnál folytatja pályafutását a profi magyar vízilabdázó, Aranyi Réka. A 23 éves vízilabdakapus ezt a szezont az 1898-as alapítású La Libellule de Paris-nál kezdte meg.

A csapat jelenleg a N1 Féminine bajnokságban játszik és a következő meccse január 20-án lesz az RC Arras ellen. A statisztikákat figyelembe véve a magyar vízilabdakapus már alapembernek számít és legutóbb, november 18-án 5-16-ra győzött a La Libellule de Paris az RC Arras ellen, így jó esély van arra, hogy odahaza is sikerül győzelmet aratnia a párizsi csapatnak.

Aranyi Réka 2022 tavaszán kényszerült abbahagyni a pályafutását, amikor trombózist és tüdőembóliát állapítottak meg nála. Sajnálatos módon akkor mindez egyet jelentett a pályafutásának végével. A fiatal játékos abban az időben az elsőosztályú női vízilabda bajnokságban szereplő Valdor Szentes játékosa volt, de előtte játszott az Egerben, az UVSE-ben és a BHSE-ben is. Legutóbbi sikerei közé tartozik, hogy 2021-ben a Valdor Szentes tagjaként bejutott a BENU Női Magyar Kupa negyeddöntőjébe, de volt már országos utánpótláskorú bajnok, felnőtt bajnok, Magyar Kupa-győztes, Euroliga-ezüstérmes és sikerült begyűjtenie az U19-es válogatott tagjaként 2018-ban egy bronzérmet is az Európa-bajnokságon. (Akkor Magyari Aldával, a magyar női vízilabda válogatott jelenlegi kapusával váltották egymást a meccseken).

És, hogyan tért vissza a vízilabdához Réka? Ezzel kapcsolatban kerestük meg a fiatal vízilabdakapust az év elején.

Úgy alakult, hogy a páromnak adódott egy lehetőség, hogy eligazoljon Franciaországba egy kézilabdacsapathoz. Mivel a sportot a tüdőembólia és az azt követő véralvadás-gátló szerekre épülő kezelés miatt abba kellett, hogy hagyjam, ezért idén nyáron kiköltöztem vele. A munkám és a tanulmányaim szerencsére online is végezhetők, így semmi akadálya nem volt a dolognak. De azért nagyon hiányzott a vízilabda, mégiscsak hosszú ideig az életem része volt, így megkerestem egy közeli párizsi csapatot, hogy csatlakozhatnék-e esetleg az edzéseikhez. Álmomban sem gondoltam volna akár meccseken is játszhatok náluk, de nagyon szívesen fogadtak és sikerült a papírokat is elintézni, úgyhogy hivatalosan is leigazoltak engem erre a szezonra” – árulta el a Melano.hu érdeklődésére Aranyi Réka, akivel legutóbb 2022-ben készíthettünk nagy interjút Szentesen.

Ő akkor portálunknak úgy fogalmazott, hogy örülne, ha minél több emberhez jutna el a női vízilabda. Bízunk benne, hogy kívánsága megvalósul és sok sikert kívánunk neki a visszatérés alkalmából!  Érdekesség, hogy Aranyi Réka mellett még Mihály Kinga is Franciaországban játszik jelenleg, ő az ELITE Féminine ligában szereplő Grand Nancy AC játékosa. A magyar tehetségek tehát határainkon kívül is öregbítik a magyar vízilabdasport hírnevét.

Forrás: Melano.hu
Fotó: La Libellule de Paris

Szórakozás: 

A szerzőről

Aranyi Péter