Ennél szebben nem is folytatódhatna a Szívek Szállodája

Létrehozás: 11/26/2016 - 10:59
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Tegnap a Netflixen visszatért a népszerű sorozat, a Szívek Szállodája. Az elsők között néztük meg az új részt és egyáltalán nem okozott csalódást, sőt.

 

A 2000-res évek legbájosabb televíziós sorozatának legújabb részei csak jóindulattal nevezhetők évadnak, mivel a most bemutatott epizódok nem 42 perces, hanem 90 perces részekből állnak. A várva várt 8. évad a Tél, Tavasz, Nyár és Ősz című epizódokon keresztül kalauzolja el a nézőket Lorelai és Rory életének egy évébe.

A történet nem egészen ott folytatódik, ahol abbamaradt, mivel azóta majdnem tíz év telt el. Éppen ezért az alkotók életszerűre vették a figurát és lényegében 2016-ból kiindulva készítették el a folytatást. Igaz, mindez kényszerű kompromisszumnak is tekinthető, hiszen a Rory nagyapját alakító színész, Edward Herrmann két évvel ezelőtt elhunyt. Minderről az első rész méltó módón emlékszik meg, melyet nehéz könnyek nélkül megállni, hiszen Edward Herrmann személyében egy rendkívül fontos, szerethető figura távozott el. 

Az új Szívek Szállodája mini évad első részében az egyetlen furcsaság, hogy kissé megöregedtek a szereplők. Rossz látni, hogy rajtuk sem fog az idő, bár vannak olyan karakterek - például Gypsy, Kirk, Logan, Lane, vagy éppen Rory - akik külsőre alig változtak valamit. Lorelai lányát alakító színész, Alexis Bledel ráadásul elképesztően könnyen vissza tudott változni Roryvá, ahhoz képest, hogy tavaly még a Jenny's weddig című filmben egy nő leszbikus házastársát alakította. A Télben Rory, mint kozmopolita újságró tér haza, feladva New York-i lakását, Paris pedig amerikai béranyaklinika vezetőjeként tűnik fel. Lorelai és Luke továbbra is egy párként éldegélnek, Emily Gilmore-t pedig az őrület határába kergeti férjének elvesztése.

A Tél epizódtól még ne várjuk látványos változásokat, hiszen ez a rész még leginkább a főszereplők jelenlegi életébe enged bepillantást. A hamisíthatatlan, varázslatos és egyszerre meseszerű Szívek Szállodája-hangulat azonban tökéletesen megvan: dinamikus párbeszédek, filmes és zenei utalások, szolíd társadalmi fricskák és gegek váltják egymást másfél óra alatt. Mindez természetesen leginkább a rendező-producernek, Amy Sherman-Palladino-nek köszönhető. Az új évad természetesen mit sem érne Michelle Branch betédalai, valamint a bohókás utcai zenészek nélkül, akik az első részben is kissé összekülönböznek. Úgy tűnik, Stars Hallow, még mindig nem visel el egynél több utcazenészt. 

 

 

Kultúra: 

A szerzőről

Aranyi Péter