Epres-kókuszos smoothie-val a kánikula is elviselhetőbb

Létrehozás: 07/20/2021 - 12:00
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Nyáron a nehéz reggelik helyett sokkal jobban eshetnek a gyümölcsökből, tejből és joghurtokból készült smoothie-k, amelyek ráadásul könnyebben is emészthetők.

 „A ’60-as években a smoothie még inkább csak gyümölcsökből és jégkásából állt, manapság azonban tejjel és joghurttal is elkészíthetjük, így finom és tápáló reggeliként is funkcionálhatnak” – emelte ki Simon László, a Sage termékmenedzsere. 

Epres-kókuszos 

Az ellenállhatatlan illatú, édes, lédús és mélyvörös eper szinte bármilyen étel ízét és megjelenését képes feldobni. Talán meglepő, de az összes gyümölcs közül az eper tartalmazza a legtöbb C-vitamint, emellett antioxidánsokban is gazdag. A málna pedig káliumban, magnéziumban és vasban bővelkedik. A két gyümölcs együtt igazi nyerő párosnak számít, főleg, ha ízletes smoothie készül belőle. 

Elkészítéséhez szükség van: 

•1-2 marék eperre

•1-2 marék málnára 

•2-3 dl tehéntejre 

•1 kiskanál mézre 

•jégkockára

Elkészítése előtt javasolt először megmosni a gyümölcsöket, de az eperről is célszerű leszedni a zöld leveleket. Ezt követően tegyük az összes hozzávalót a smoothie mixer kelyhébe, végül pedig öntsük hozzá a tehéntejet. Aki édesebben szereti, annak érdemes egy kiskanálnyi mézet is hozzáadni az italhoz, mert a smoothie édes karaktere nagyban függ a felhasználásra szánt eper cukortartalmától. Előfordulhat, hogy édesíteni kell, de az is lehetséges, hogy nincs rá utólag szükség. Miután az összes hozzávalót hozzáadtuk, akkor 10-15 másodpercig mixeljük a hozzávalókat. Tálalásként néhány eperszemmel lehet díszíteni a smoothie-t. 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.