Hasznos gépek segíthetik a cukorbetegek életét

Létrehozás: 11/14/2023 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A Diabétesz Világnapját 1991-ben kezdeményezte a Nemzetközi Diabétesz Szövetség (NDS) és az Egészségügyi Szervezet (WHO), hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegek számának globális növekedése.

Minden évben november 14-én tehát rájuk irányul a figyelem, de fontos cél ilyenkor a megelőzés is, hiszen becslések szerint 2030-ra félmillárd embert érinthet ez a probléma.

A világ 55 országában jelen lévő Sencor több innovációval kívánja segíteni a cukorbetegek életét. Az egyik a SBP 1500WH típusú felkaros vérnyomásmérő, amellyel bárki könnyedén ellenőrizheti otthon a vérnyomását.

"Sokaknak az orvosi rendelőben magasabb a vérnyomása, mint otthoni körülmények között. Ennek oka az úgynevezett fehérköpeny szindróma, amely a népesség körülbelül 15 százalékát érinti. Az otthon mért vérnyomásra nincs hatással a fehérköpeny szindróma, ezért pontosabb információval szolgál az orvos részére a természetes tevékenységhez kapcsolódó vérnyomásról" – árulta el Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

A Sencor SBP 1500WH jól olvasható kijelzővel és nagy pontossággal méri a vérnyomást és a pulzusszámot. Méri a szisztolés és diasztolés vérnyomást és szívverést, illetve lehetőség van a magas vérnyomás grafikus megkülönböztetése (mérsékelt / közepes / erős hipertónia). A beépített memória az utolsó 199 mérést képes tárolni, elemcsere esetén pedig az mentett adatok nem törlődnek. A beépített Bluetooth és Wi-Fi funkcióknak köszönhetően egyszerűen csatlakozhat a Sencor Home applikációhoz, ahol különböző statisztikákat készíthet a mért eredményekről.

Szintén hasznos segítség lehet a cukorbetegek számára a konyhai okos mérleg, a Sencor SKS 7070, amely ugyancsak össze van kapcsolva egy alkalmazással. A Sencor Food révén pedig a felhasználók hozzáférhetnek a világ egyik legnagyobb élelmiszer-adatbázisához. Így a felhasználók nyomon követhetik a kalória bevitelt és az élelmiszerek tápanyag összetételét. A mérleg konkrét áttekintést nyújt az egyes összetevők tápanyag-összetevőinek arányáról, így például arról, hogy mennyi szénhidrátot tartalmaz egy gyümölcs.

„A Sencor folyamatosan azon dolgozik, hogy a lehető legmodernebb technológiákat állítsa a felhasználók szolgálatába, hogy segítse azokat, akik életmódváltáson dolgoznak, vagy esetleg élethelyzetükből adódóan speciális étrendet követnek” – hangsúlyozta Lucza András.

Tags: 
Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.