Így öltözz fel Lengyelországból itthon!

Létrehozás: 01/17/2016 - 13:04
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Egyre több lengyel divatmárka veti meg itthon a lábát, ami nem a véletlen műve. Ahogy korábban már többször is írtunk róla, a lengyelek számára a stílus és megjelenés központi kérdés.

Ha végigmegyünk például Varsó utcáin, akkor divatos öltözetű emberek jönnek szembe, ízléses kiegészítőkben, korosztálytól függetlenül. Kivételek persze itt is akadnak - például lázadó tinik - de az ízléstelenség ritka látvány a lengyel fővárosban. Reserved, CCC, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük, ugye ismerősek? És a Tatuum vagy a Mohito? Bizony ők is. Lehet, hogy éppen most Ön is viseli valamelyiket? Népszerűségük itthon töretlenül nő!

Reserved
Sokan elsősorban a H&M és a Zara versenytársát látják benne, de nem szabad összemosni őket. Aki járt már Reservedben, az tudja: van a ruhákban valami megfogalmazhatatlan jellemző, ami "reservedessé" teszi őket. Ugynúgy elmondható ez a Zara-ról és a H&M-ről is. Az ékszerek, táskák, sálak és egyéb kiegészítők között már több a hasonlóság, ami ebben a kategóriában nem meglepő. A Reserved alapvetően 3 stílusban kínál ruhákat és kiegészítőket: elegáns, hétköznapi - utcai és sportos - fiatalos. Az alapdarabok közül minden kategóriában széles a kínálat, így akár fehérneműt, hálóruhákat is vásárolhatunk náluk. Női és férfi kollekciójuk mellett a gyerekekre is gondolnak, Budapesten az ősszel megnyíló kibővített üzletükben a számukra készült darabok is elérhetőek lesznek. Tervezői központja a lengyelországi Gdanskban van. Magyarországon a nagyobb bevásárlóközpontok többségében jelen vannak, de péládul a budapesti Váci utcában is megtalálhatjuk őket. A márka folyamatodan hódítja meg Európa után a távolabbi kontinenseket is, például a Közel-Keletet.


CCC
A Reserved után a CCC cipőmárkát kell talán a legkevésbé bemutatni. Egyre több helyen található üzletük itthon is, elsősorban szintén a nagyobb bevásárlóközpontokban találkozhatunk velük, összesen 14 országban. Világszerte 700 boltjukban kínálnak - szezononként közel 3000 féle - lábbelit és táskát nőknek, férfiaknak és gyerekeknek egyaránt. Összesen 67 márkát - egyik legnépszerűbb a Lasocki - forgalmaznak és saját bőrcipő készítő üzemmel is rendelkeznek.

Tatuum
A Tatuum női és férfi kollekciókat kínál egyszerű, letisztult darabkokkal. A márka a francia Camaieu-hoz hasonló stílust képvisel. Középpontban az egyéniség kifejezése áll. Cél, hogy a vásárló egyedi, személyiségéhez tökéletesen passzoló darabokat találjon. A tervezők a legújabb trendeket ötvözik a klasszikus mintákkal. A ruhadarabok természetes színekbe és divatos árnyalatokban pompáznak. A sportos sötétkéktől és pirostól kezdve a klasszikus fehérig és feketéig mindent megtalál a vásárló a színek között. Kollekcióikban szép számmal akad kiegészítő is. Itthon Budapesten négy, Pécsett egy üzlettel képviselik magukat. Egyelőre...

Galéria

, , , , , , , , , , ,

Mohito
A Mohito a Reserved divatáru üzlet exkluzív és hangsúlyosan feminin vonalát képviseli. Ennek megfelelően a márka ruhái tökéletesek lehetnek akár munkahelyre, akár esti programokhoz. A cég nem akármilyen nagyágyúval erősített nemrég: a lengyel Anja Rubik top model első saját tervezésű kollekciója ugyanis 2014 novemberében jelent meg a Mohito boltjaiban. Ruháit a kifinomultság és lágy elegancia elve mentén tervezte, és olyan darabokat álmodott meg, melyek nem hiányozhatnak egy nő szerkényéből sem. Divatos, ikonikus, slim fit és oversized minimalista darabok, melyek elmondása szerint tökéletesen tükrözik egyéniségét. Szakmája visszaköszön a kollekcióban, a kifutók világát tükröző, de hétkönapi viseltre is alkalmas ruhadarabokat tervezett a top model.A Mohito tervezői központja Krakkóban található. Magyarországon a budapesti Mom Parkban volt az első üzletük, néhány napja pedig a Corvin Plázában nyílt meg második boltjuk a márka hazai rajongói előtt. Hamarosan pedig a Duna Plázában is lesz Mohito shop.

Ha a bemutatott márkák üzletei nincsenek a közelünkben, csüggedni akkor sem érdemes, a 21. század igényeihez igazodva online is rendelhetünk bármelyikük kínálatából. Akciózni ugyanúgy akcióznak a weboldalon is, ahogy szezonálisan az üzeletekben, sőt olykor még több kincsre bukkanhatunk online, olcsón.

Színes: 

A szerzőről

Aranyi-Koroknai Martina
A főiskolán szinte biztos voltam benne, hogy újságíró akarok lenni. Méghozzá klasszikus, tényszerű, objektív HÍR újságíró. :) Végül aztán a PR területére sodort az élet, de ha az idő és lehetőség engedi, szívesen írok bárhol, bármiről. bármikor. :)