Így szüntesd meg a dugulást otthon (x)

Létrehozás: 08/04/2020 - 17:03
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Sokakban még a gondolat szikrája sem merül fel életük során, hogy nekik valaha dugulásuk lesz.

Egy hivatásos duguláselhárító segítünk megérteni kedves olvasóinkkal miért alakulnak ki a dugulások és mit lehet tenni, ha ezzel a problémával találjuk szembe magunkat.

A duguláselhárítás mint szakma nem mai gyerek
Amióta létezik vízvezeték rendszer ez a szakma azóta létezik. Kifejezetten magyarországon sajnos elég sok dugulás keletkezik és keletkezni is fog mivel nem mindig megoldható a probléma véglegesen. Amikor egy építész megtervezi a házunkat vagy egy plázát, esetleg egy lakótelepet stb… akkor sok esetben senki sem gondol a lehetséges dugulásokra. Ugyanis a tervezőnek számolnia kellene a lefolyórendszer lejtésével, a csövek kerületével, a csövek minőségi anyagának tervezésével stb.. Jelenleg ez nálunk még nem megy professzionális szinten, ez az egyik oka a dugulás kialakulásának. Az hozzá kell tenni, hogy azért ez nem ennyire egyszerű!

A dugulás kialakulása
Amikor kialakul egy dugulás az nem feltétlen egy dologhoz vezethető vissza, hanem sok kisebb és nagyobb problémához. A fentebb említett rossz lejtés minden dugulásnak az alapja lehet (de nem minden épületben rossz a lejtés persze). A lefolyók használata lehet a következő gond. Ugyanis nem mindegy, hogy a lefolyónkba mit engedünk le. Vegyük példának a zsíros ételmaradékokat.  Nagyon sok háztartásban a megmaradt ételmaradékokat a wc-ben, a kisebbeket a mosogatóba engedik le, ami a lefolyónkba gyűlik össze. Bizonyos ételek sok zsírt tartalmaznak amelyek megtapadnak a lefolyónk oldalán. Mi fog történi ha letapad a zsír a lefolyónkon? Egy bizonyos idő után el fog dugulni.

Nem csak a zsír okozhat dugulást
Összeségében mi az ami bekerülhet a lefolyóinkba? Legjobb esetben csak a víz, de természetesen ez megoldhatatlan. Minden estre oda kell figyelni, hogy milyen mennyiségben használunk wc papírt vagy mosogatószert stb.. azoknál a helyeknél ahol a lefolyóba kerülnek a szennyeződések.

Milyen megoldások vannak a dugulásra?

Több megoldás is van. Az otthoni módszerekről az interneten nagyon sokat lehet olvasni. A néphagyományi megoldásoktól kezdve a boltokban vásárolható lefolyótisztító szerekig. Ezekről részletesen most nem írnánk, inkább a 100%-os és azonnali megoldásokat mutatnák be.

A duguláselhárítók mint szakemberek munkája:
Amennyiben nem akar bajlódni az otthoni megoldásokkal akkor csak egy megoldás maradt a duguláselhárító szakember. A duguláselhárító szakember a vízvezeték szerelőből fejlődött ki az évek során és számos komoly a kifejezetten duguláselhárításra való gépekkel dolgozik. Egy szakember egy átlagos dugulást 20-40 perc alatt old meg. Az ügyfélnek nincs semmi dolga csupán felhívni és megmondani mivel van gond, mióta van probléma vele és hová kell menni. Ennyire egyszerű. Van egy cég a duguláselhárítás budapest akik éjjel és nappal végzik a duguláselhárítást és garanciát is adnak amunkájukra. Nem beszélve a weboldalukon található több mint 100 már elvégzett referencia munkájukat is meg lehet tekinteni.

 

Tech: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.