Mi történik pontosan az ortopédiai konzultáción?

Létrehozás: 07/23/2022 - 06:34
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Az ortopédiai konzultáció keretén belül a szakorvos a páciens teljes kórtörténetének feltárása után, az egész test aktuális mozgásszervi állapotát méri fel.

Mivel foglalkozik egészen pontosan az ortopédia?
Az ortopédia elsősorban a test mozgatórendszereinek (csontok és izmok) megbetegedését vizsgálja és gyógyítja. A testünk mozgatórendszereinek rendellenessége több okra is visszavezethető: ezek a betegségek lehetnek öröklöttek, azaz veleszületettek is, illetve kialakulhatnak az életünk során is, bizonyos környezeti hatások következtében. A fokozott fizikai terhelés, a balesetek és a sportsérülések is vezethetnek ortopédiai rendellenességekhez.

Hogyan kezel az ortopéd szakorvos?
Az ortopédiai kezelés döntően három módon történhet: gyógyszerek által, speciális fizikai módszerekkel és operációval. A kezelés menetét minden esetben az adott betegség mibenléte és előrehaladottsága alakítja. A tapasztalat azt mutatja, rendkívül sok ortopéd betegség kezelhető műtét nélkül is, feltéve, ha nem előrehaladott állapotban fordulunk szakemberhez. Az azonnali segítségkérés tehát a páciens részéről fokozott relevanciával bír.

Jelek, amelyek indokolttá teszik az ortopédiai konzultációra való jelentkezést
Krónikus izomfájdalom, rendszeresen fellépő ízületi panaszok, erős fájdalom – ezek azok az első jelek, amelyek tapasztalása után mindenképpen érdemes felkeresni a szakembert.

Mi történik az ortopédiai konzultáció során?
A kórtörténet megismerése után fizikai vizsgálat következik, és ha a szakorvos indokoltnak látja, röntgent is készít a problémás területről. A vizsgálat során továbbá sor kerülhet MRI vagy ultrahang készítésére is.

Hogyan foglaljunk időpontot?
Sokszor sajnos egy-egy időpontra nagyon sokat kell várni a szakorvosnál, a lehetséges dátumok pedig nagyon képlékenyek. De nem a Foglaljorvost.hu-n! A kiváló honlapon módunkban áll a magánorvosok között is válogatni, hiszen azonnal láthatjuk, kik azok, akik rendelkeznek szabad időponttal.

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.