Nyereményjáték a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére

Létrehozás: 06/08/2018 - 23:26
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Az FKF Nonprofit Zrt. (FKF) széleskörű nyereményjátékot indít 2018 nyarán a szelektív hulladékgyűjtés fővárosi népszerűsítésére.

 

A nyereményjáték egyrészt a budapesti lakosság felvilágosítását célozza meg, míg a szelektív hulladékgyűjtésben élen járó lakóközösségeket több millió forintos összeggel jutalmazza meg.

Az FKF Nonprofit Zrt. 2015-re Budapest teljes területén bevezette a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. A Fővárosi Önkormányzat és az FKF Nonprofit Zrt. célja egy olyan integrált hulladékgazdálkodási rendszer kiépítése Budapesten, amely hozzájárul a fenntartható hulladékgazdálkodás megvalósításához. 

A tapasztalatok szerint a fővárosi lakosság számára szükséges a részletes és gyakori tájékoztatás a szelektív hulladékgyűjtésről, hiszen még mutatkoznak hiányosságok, problémák, félreértések a rendszer használatát és fontosságát illetően. Ennek megoldására az FKF felvilágosítással egybekötött nyereményjátékot indít, amely a lakosokat és a társasházak közös képviselőit szólítja meg. 

A budapesti lakosoknak szóló nyereményjátékban a résztvevőknek a www.kornyezettudatosvagyok.hu oldalon egy edukációs kérdőívet kell helyesen kitölteniük, valamint regisztrálniuk kell, ezzel részt vesznek a sorsoláson. A lakosok a kérdőívvel tesztelhetik a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukat, de a kérdések megválaszolósához minden szükséges információt megtalálhatnak az FKF weboldalán (www.fkf.hu). Az FKF több mint 100 értékes nyereményt oszt szét a kisorsolt szerencsések között.

A közös képviselőknek szóló nyereményjáték célja, hogy aktívan ösztönözze a panel- és társasházakat a hulladék szelektív gyűjtésére. Ebben a játékban részt vehet minden budapesti panelház vagy társasház, amelynek közös képviselője 2018. június 22. és 2018. július 31. között regisztrál a www.kornyezettudatosvagyok.hu oldalon. A nyeremények azok között a regisztrált panelházak és társasházak, valamint ezek közös képviselői között kerülnek kisorsolásra, amelyek 2018. augusztus 1. és 2018. október 5. között a legtisztábban gyűjtik a szelektív hulladékot. A legjobban teljesítő társasházak között 3.000.000 Ft-ot, míg a panelházak között 2.000.000 Ft-ot sorsolnak ki. Ezeknek a lakóközösségeknek a közös képviselői pedig külön sorsolásban vesznek részt, amely során értékes tárgyi ajándékokat nyerhetnek. 

A budapesti lakosoknak szóló nyereményjáték 2018. június 8-án kezdődik, míg a panel- és társasházak, valamint közös képviselőiknek szóló 2018. június 22-én indul és mindkét nyereményjáték 2018. október 5-én zárul le.

Az FKF célja a nyereményjátékkal:

•megszerezze a lakosság széles körének támogatását, 

•minimalizálja a rendszerrel szembeni fenntartásokat,

•aktivizálja a lakosság széles tömegeit annak érdekében, hogy a szelektív gyűjtés lehetőségeivel ténylegesen éljenek,

•és a szelektív kukákba ne kerüljön kommunális hulladék.

Visegrádiak: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.