Romániában készül a Ford új crossovere

Létrehozás: 10/13/2017 - 14:09
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A Ford tegnap megkezdte az új EcoSport kisméretű SUV gyártását a Krajova összeszerelő üzemben, hogy kielégíthesse a szegmensben tapasztalható, egyre növekvő keresletet.

 

Az európai piacot eddig az indiai Chennai üzem látta el az EcoSport modellekből. A Ford azért döntött az európai gyártás mellett, mert így zökkenőmentesen teljesítheti gyorsan szaporodó helyi megrendeléseket. A közel 4000 dolgozó mellett Klaus Johannis, Románia elnöke, Mihai Tudose, Románia miniszterelnöke, valamint számos politikus is jelen volt az üzemben, amikor az első új EcoSport legördült a szerelőszalagról.

A Ford 20 legnagyobb európai piacán tavaly 27 százalékkal nőtt az iparág összesített SUV-értékesítése és jelenleg az ilyen modellek teszik ki a régióban eladott új személyautók több mint egynegyedét. A Ford európai SUV-értékesítése 2016-ban több mint 30 százalékkal növekedett, 2017 első nyolc hónapjában pedig a növekedés mértéke már a 27 százalékot is meghaladta.

Ez a növekedés új munkahelyeket is jelent. Az idei év végéig a Ford 1700 további munkahelyet teremt a krajovai üzemben, így az autó- és motorgyártó részlegekben összesen 3900 ember dolgozik majd. A vállalat 2008 márciusában vette át a gyárat és a beruházások összege mára meghaladta az egymilliárd eurót, melynek eredményeképpen a létesítmény világszínvonalú autógyárrá fejlődött.

Krajova látja majd el az európai piacokat az EcoSport modellel (kivéve Oroszországot), ami a világ négy kontinensének 56 piacán is kapható lesz – az Egyesült Királyságban ugyanúgy, mint az óceániai Új-Kaledóniában, a közép-ázsiai Türkmenisztánban vagy Dél-Afrikában. Az új EcoSport mellett továbbra is Krajovában készül majd a Ford 1.0 literes EcoBoost erőforrása, a világ egyetlen motorja, amely zsinórban négyszer is elnyerte az Év Motorja díjat.

Az új Ford EcoSport kínálatában most először szerepel a terepen és közúton egyaránt jobb tapadást kínáló Ford Intelligens Összkerékhajtás, amihez az új, modern 1,5 literes EcoBlue dízelmotor kapcsolódik. Új középkonzol-kialakításával, kényelmesebb üléseivel, könnyebben használható kezelőszerveivel és lágy tapintású anyagaival az áttervezett utastér a kifinomultság új szintjét kínálja.

 

Tech: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.