Sokszor az összefogás segít, hogy egy bajba jutott család megtarthassa gyermekeit

Létrehozás: 02/04/2022 - 14:53
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Egy taktakenézi családgondozó munkatársa nem bírta nézni, hogy már a gyermekeiknek sem tudnak ennivalót vásárolni a hónap végén a körzetéhez tartozó szülők közül jó néhányan.

Akkor döntött úgy, hogy segítséget keres, amikor egy három kisgyermeket nevelő családnál járva azt látta, hogy nincs elég ennivalójuk. Minden családgondozó elsődleges célja, hogy a rájuk bízott gyermekek ne intézetben, hanem saját családjukban maradva nőhessenek fel, ezért gondozzák és segítik rendszeresen a mélyszegénységben élő családokat.

A szóban forgó család esetében hiába dolgozik a családfenntartó, hisz egy olyan építőipari vállalkozó a munkáltatója, aki januárban nem tud az apának munkát adni. Mivel tartalékot nem tudtak félretenni, elfogyott a pénzük a hónap vége felé. Sajnos az eset nem egyedülálló: számos más család is hasonló helyzetbe került. Ezért keresett segítséget a családgondozó az interneten, és talált rá a szcientológia önkéntes lelkészekre, akik egyből reagáltak a felkérésre. Gyors gyűjtést szerveztek híveik körében, és hamarosan meg is érkeztek Budapestről a borsodi községbe.

Szállítmányukból több mint 40 családnak jutott száraztészta, löncshús és más konzervek, rizs, tej, étolaj, liszt, burgonya, a gyerekeknek kétfajta nápolyi, továbbá játékok is. Vittek ezenkívül fertőtlenítő-, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint a helyi óvodába fertőtlenítőt, kézmosófolyadékot és könyveket. Az adománynak köszönhetően a gyerekek – a nehéz januári hónap ellenére – továbbra is biztonságban, szerető családjuk körében maradhatnak. Ez az eset is példázza, hogy egy kis odafigyeléssel és összefogással is sokat lehet segíteni.

Visegrádiak: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.