Szépséges rokon

Létrehozás: 12/27/2015 - 19:03
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
"Keletre magyar! Tekints keletre, ott lesz te dicső, nagy rokon lelkekre!"-írja Zempléni Árpád egyik rövid versében. Menjünk hát mi is Észak-keletre!

Modellbemutató sorozatunkat ezúttal egy tallinni lánnyal folytatjuk. Ugyan írtunk már finn modellről, de észtről azonban még soha. Tiiu Kuik nem az akire azt mondjuk, hogy igazi szupermodell, de azért csendesen eldolgozgat a modellszakmában. Ott van a kifutókon, részt vesz a kampányokban és esetenként a reklámokban is feltűnik. Tiiu első ránézésre nem az a kiköpött észt, mégis jó, ha emlékszünk rá, ki tudja hol látjuk még. Esetleg Budapesten?

Tiiu Kuik 1987. március 16-án látta meg a napvilágot, mesébe illő módon 13 évesen fedezte fel Paolo Moglia, amikor is egy szupermarketben sétálva megpillantotta a különösen szép lányt. Ezt követően Japánba került, majd Olaszországban folytatódott a karrierje. Tiiu eddig számtalan neves divattervezővel és divatházzal dolgozott együtt és jelenleg is több kiemelt projektben vesz részt. Legfrissebb munkái közül két olyat szeretnénk kiemelni, mely  mindenképpen figyelemreméltó, hiszen ezek azok, amelyekben az észt lány két igazán jellegzetes, de egymástól elkülönülő arca a legkönnyebben érzékelhető. Az egyik a Dior J'adore spot, melyben a francia pafümöt népszerűsíti. A bájos, elegáns reklám Tiiu nélkül elképzelhetetlen lenne. A vékony, formás, de törékeny test kiváló társa a hasonló tulajdonságokkal rendelkező parfümös üvegcsének. Tény, ami tény, hogy itt nem nevével adja el a parfümöt, sokkal inkább csak egy kisérője a terméknek.

Másik, egy kicsivel frissebb munkája, az a Daemian Smith és Christine Suarez által rendezett rövidfilm, melyben Tiiu egészen kecses, lágy, szentimentális arcát mutatja. A szalonok szürke eleganciáját idéző mozgóképeken az észt lány egészen élő, eleven színfoltnak tűnik, teste úgy ragyog a vízben, mint arany a sötétben. A zene és a várakozással telített képsorok egészen hatalmukba kerítik az embert, már-már azt gondolnánk ez egy film trailere, de  hamar rá kell jönnünk: sajnos nem. Az észt lány mindössze 5 percre látható úgy, mint ahogy még szinte sohasem. Aki azt gondolná, a könnyebb sikerért meztelenkedik, az téved, hiszen egy több mint 10 éve modellkedő lányról beszélünk, aki 23 évesen vállalta el első ilyen videofelvételét.

Galéria

, , , ,

Színes: 
Panoráma: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.