Kiderült, milyen egy párkapcsolat egy telt nővel, vagy duci férfival

Létrehozás: 07/30/2019 - 11:40
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Érdekes dolgok derültek ki hazánk első duciknak szánt társkereső oldala, a ducitars.hu online kutatásából.

 

A kitöltők jelentős része úgy érzi, hogy a hétköznapokban hátrányos megkülönböztetés éri a telt embereket, egy párkapcsolatban azonban kivételes partnereknek bizonyulnak. A plusz kilók sok esetben önbizalomhiánnyal járnak együtt, köszönhetően a körülöttünk uralkodó "vékonyságkultusznak", de ez a trend is kezd megfordulni. Az utóbbi években kötelezték a divatházakat, hogy kifutóikon ne kórosan sovány modellekkel mutassák be a darabjaikat, és egyre elfogadottabbá válik a plus size az élet számos területén. A Melano.hu számára küldött közlemény szerint ezt bizonyítja az is, hogy hazánk első duciknak szánt társkereső oldalán is exponenciálisan nő a regisztráltak száma, egyre többen merik tehát online is megmutatni magukat másoknak és itt keresik életük párját.

A ducitars.hu felhasználóit a közelmúltban arra kérték, hogy töltsenek ki egy online kérdőívet, melyben arra voltak kíváncsiak, milyen teltekkel párkapcsolatban élni. A kutatásban több száz plus size férfi és nő vett részt, és általánosságban elmondható, hogy boldogabbnak érzik magukat egy telt partner mellett, mint más kapcsolatban. A férfiak harmada sokkal, másik harmaduk valamelyest boldogabb egy telt nővel, a nők 40 százaléka pedig jóval boldogabb egy duci férfi oldalán.

Arra a kérdésre, hogy miben más egy telt partnerrel töltött párkapcsolat, a férfiak és a nők többsége is azt válaszolta, hogy jobb a szex, mint a nem ducikkal. A nők emellett azt vették még észre, hogy harmonikusabb a párkapcsolat, és jobb a plus size férfiak humora, míg a férfiak arról számoltak be, hogy több volt a szeretet a kapcsolatban, és a duci nőknek pozitívabb az életszemlélete. A férfiak 70 százaléka, a nők több mint fele szeretne újból telt partnerrel együtt élni. A kutatásból az is kiderült, a kitöltők kétharmada úgy érzi, a hétköznapokban éri leginkább hátrányos megkülönböztetés a telt embereket, és mindössze 13 százalékuk érezte úgy, hogy egyáltalán nem éri hátrány őket az élet bármely területén.

Györfi András, a ducitars.hu alapítója, aki maga is egy plus size nővel él boldog párkapcsolatban, arról beszélt, az eredmények rávilágítottak, hogy a ducik tele vannak szeretettel, megértéssel és elfogadással. „Senkinek nem kell tökéletes alakkal rendelkeznie ahhoz, hogy társat találjon. Erre tökéletes bizonyíték a ducitars.hu, ahol a visszajelzések alapján már számtalan szerelem szövődött. Azt szeretnénk, ha a társkeresővel a jövőben még ennél is több ducinak sikerülne párra lelnie” – mondta Györfi András.

Melano.hu megjegyzés 

Azért messze menő következtetéseket kár lenne levonni egy nem reprezentatív kutatásból, hiszen a közlemény szerint a kérdőívet ezernél kevesebben, néhány százan töltötték ki. A ducitars.hu ráadásul nevéből adódóan azokat az embereket vonzza, akik a plusz kilókkal rendelkező nőket és férfiakat részesítk előnyben. Vagy legalább is érdeklődnek irántuk. A sajtóközleményhez mellékelt diagrammok szerint azonban a válaszadók jelentős része úgy nyilatkozott, hogy semmivel sem volt más a kapcsolat egy telt nővel (33%), vagy férfival (45%). Itt az ideje tehát a másikban az embert és a belső értékeket látni, ezek azok, amelyek elősegíthetik a boldog párkapcsolatokat. 

Szórakozás: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.