Támogassuk a székelyeket egy aláírással, mert szétszedik őket a románok!

Létrehozás: 04/22/2020 - 09:36
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által az európai nemzeti régiók védelmében indított uniós petíció aláírására szólított fel az akció kampányfőnöke az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

 

Pesty László közölte: az aláírásgyűjtés célja, hogy a kisebbségek által lakott régiók közvetlenül kaphassanak támogatási forrásokat az Európai Unió költségvetéséből. Annál inkább sürgető a petíció támogatása, mert ha két héten belül nem gyűlik össze hét tagállamból az egymillió szignó, az SZMT hatéves küzdelme válik semmivé - tette hozzá.

A rendszerváltás óta eltelt évtizedek nem hozták meg a remélt pozitív változást a nemzeti kisebbségek életében, a Baszkföldtől a Baltikumig hasonló gondokkal küzdenek a nemzeti régiók. A többségi társadalom gyakran diszkriminálja a nemzeti kisebbségeket - mondta. Ezért indította útjára a petíciót az SZNT, ám a koronavírus-járvány miatt papíron lehetetlenné vált az aláírásgyűjtés, így az online térbe kényszerült - jelezte Pesty László.

Ennek az a következménye - folytatta-, hogy két héttel a határidő előtt csupán félmillió szignóval rendelkeznek a kezdeményezők, és ha nem sikerül összegyűjteni az egymilliót "a markukba fognak röhögni a román nacionalista erők". Ezért is arra szólít fel mindenkit, hogy az irdala.hu weboldalon szignálja a petíciót - mondta a kampányfőnök.

A petíciót itt lehet aláírni.

Forrás:MTI

Visegrádiak: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.