A SodaStream arra ösztönzi az embereket, hogy ne használjanak több eldobható műanyagot

Létrehozás: 11/13/2018 - 14:35
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A SodaStream International LTD ma hivatalosan elindította videókampányát, mely az egyszer használatos műanyagok miatti globális pusztításra hívja fel a figyelmet.

 

A videóban egy éneklő tengeri teknős is feltűnik, aki felszólítja az embereket, hogy vegyék ki a részüket a változásból és tegyék egyszerűbbé életüket az újratölthető műanyag palackok használatával. A felvételeken az is megjelenik, mi vár az emberiségre, ha a zöld hegyeket és a kéklő óceánokat teljesen beborítja a műanyagszemét. 

A műanyagszemét világméretű fenyegetéssé vált, az emberi szervezetre gyakorolt hatásai viszont egyelőre ismeretlenek, de pusztító következménnyel lehet óceánjainkra és a tengeri élővilágunkra” – hangsúlyozta Daniel Birnbaum, a SodaStream ügyvezető igazgatója. Hozzátette: ebben a kampányban szeretnék hallatni a tengeri élőlények hangját. Velük együtt pedig arra szeretnék bátorítani az embereket és a vállalatokat, hogy az egyszer használatos műanyagok helyett térjenek át az újrafelhasználható csomagolásokra. 

A tengeri teknős Sir Rod Stewart hangján szólal meg a videóban, a Trónok Harcában a Hegyet alakító Thor Bjornson pedig teljes életnagyságban tűnik fel a nézők előtt. Mellettük látható még a feltörekvő tehetség, Sarah Catherine Hook, valamint egy kórus és több tengeri élőlény, amelyeket megsebesítettek a műanyaghulladékok. A szereplők együtt énekelnek el részleteket a SodaStream erre a célra írt dalából, mely így hangzik: 

A bánat könnye,
A remény könnye,
Az óceán keserűsége.
Sosem akartalak megbántani téged
De még nincs késő!

Még jóvá tudjuk tenni,
Még meg tudjuk egymást menteni,
Az óceán az élet forrása,
Mely most segítségért kiállt. 

Itt az idő, hogy változtass,
A döntés a te kezedben van,
Itt az idő, hogy változtass,
A döntés a te kezedben van!

Szeméthalmok és mérgezett tengerek;
ez lesz a mi örökségünk?
A gyermekeink ennél többet érdemelnek;
az egész világot, szennyezésmentesen.

Még jóvá tudjuk tenni,
Még meg tudjuk egymást menteni,
Az óceán az élet forrása,
Mely most segítségért kiállt. 

Itt az idő, hogy változtass,
A döntés a te kezedben van,
Itt az idő, hogy változtass,
A döntés a te kezedben van!

„Nagy szeretettel viseltetek az óceánok és a tengeri élővilág iránt és boldogsággal tölt el, hogy hangomat adhattam a videóhoz, támogatva ezzel a kampány célkitűzéseit” - nyilatkozta Sir Rod Stewart. Hozzátette: ha ez segít fokozni a környezet-tudatosságot és érdemi változást indít el az újratölthető műanyag palackok használatának elterjedése érdekében, akkor már megérte ebben részt venni. 

A videó a www.FightPlastic.com-on is megtekinthető, ahol a SodaStream arra bátorítja a felhasználókat, hogy szálljanak szembe az egyszer használatos műanyagpalackokkal. 

Egyetlenegy újratölthető SodaStream palack több ezer műanyagpalackot képes helyettesíteni. Világunknak ugyanakkor nagyobb változásra van szüksége a műanyagszemét elleni küzdelemben annál, mint csupán megváltoztatni folyadék-fogyasztási szokásainkat” – hívta fel a figyelmet Daniel Birnbaum. Kiemelte: Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy leszoktassuk magunkat az egyszerhasználatos műanyagokról, ideértve a szívószálakat, poharakat, táskákat és palackokat. A SodaStream reméli, hogy ez a kampány erőt ad a változások elindításához. Minden rajtunk múlik. 

Segíts megmenteni a világot a műanyag palackoktól!

 

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.