Akár űrtechnológiával is készíthetünk szódát

Létrehozás: 04/01/2019 - 13:27
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A világ vezető szénsavas víz márkája, a SodaStream ma bemutatta a Bolondok Napjára készített videóját, Scott Kelly főszereplésével. Az amerikai űrhajós közismert arról, hogy legtöbb időt magányos misszióban töltötte az űrben.

 

Scott Kelly egy tájékoztató videóban mutatta be a világnak a vadonatúj, innovatív SodaStreamMe készüléket. A SodaStreamMe egy felturbózott palack, amely lehetővé teszi, hogy úgy szénsavasítsuk a benne lévő vizet, hogy szimplán belefújjuk a felesleges szén-dioxidot. Ennek a kamuterméknek az ötlete egy valódi kutatáson alapul, amely az űrben keletkező felesleges CO2 hasznosítását vizsgálta. A SodaStreamMe gyógyító kúra is lehet azok számára, akiknek megkeseríti életét a magas szén-dioxid szint miatt jelentkező böfögési inger. Kelly azt tanácsolja: ha az élet gázt ad, csinálj belőle SodaStreamet! 

Az egész videó nagyon tudományosan és hűen jeleníti meg, ahogy Kelly elmagyarázza a termék működését az űrállomáson, az űrben, valamint otthon, űrruhában öltözve, könyvolvasás közben. A tájékoztató videó végén a nézőket felszólítják arra, hogy látogassanak el a www.SodaStreamMe.com weboldalra, ahol az átverést egy rövid videóban leplezik le. A felvételen azonban nemcsak a tréfáról hallhat a néző, hanem arról is, hogy a böffentés az űrben egyáltalán lehetséges-e.

 

A Bolondok Napjának ünneplése hagyománnyá vált a SodaStreamnél” – jegyezte meg Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream hazai termékmenedzsere. „Mindezt új szintre emeltük azzal, hogy egy tudományos kutatásra alapozva felkértünk egy legendás űrhajóst annak érdekében, hogy még hitelesebb legyen a tréfa. Sajnos azonban ez csak átverés, a valóságban nem tudunk mit kezdeni mások felesleges gázaival” – tette hozzá a szakember. Mindazonáltal a SodaStream készülékeivel valóban egyetlen gombnyomásra készíthető otthon szénsavas víz. Ezzel ráadásul a Földnek is jót tehetünk, hiszen rengeteg PET-palakctól kímélhetjük meg a bolygónkat. 

A felesleges CO2 valódi probléma az űrben és ez életmentő megoldás lenne, ha valóban létezne” – magyarázta Scott Kelly, mérnök és egykori asztronauta. „Örömömre szolgál, hogy a SodaStream partnere lehettem ebben a tréfában, mert ha csak egy dolgot tanulsz meg az űrben töltött idő alatt, akkor az az, hogy mindenképpen legyen humorérzéked. Remélem, hogy a videó nézése közben legalább annyit fognak kuncogni az emberek, mint amennyit én nevettem a forgatás közben” – tette hozzá a legendás űrhajós. 

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.