Benkó Barbara: meg kell tanulni átlendülni a kudarcokon

Létrehozás: 05/11/2013 - 18:00
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Benkó Barbara mountine-bike junior vb ezüstérmes látogatásával folytatódott tegnap a Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programja.

A pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskolában közel félszáz kisiskolás várta a sportolót, akik figyelmesen hallgatták végig előadását a rendszeres mozgás és a megfelelő táplálkozás fontosságról. Április végén pedig Tápai Szabina, EHF-kupa győztes kézilabdázó a váci Földváry János Általános Iskola tanulóit kereste fel. Az élsportoló lányokat mindkét helyszínen rengeteg kérdéssel fogadták a gyerekek.

Benkó Barbara stílusosan saját biciklijén érkezett korábbi iskolájába, a Német Nemzetiségi Általános Iskolába, ahová nemcsak kerékpárját, de korábban szerzett magyar bajnoki aranyérmét, továbbá a világbajnoki olimpiai krosszban megnyert ezüstérmét és válogatott mezét is magával hozta. A jelenleg a német Focus MIG-csapatnál versenyző kerékpáros a gyerekek kérdéseire válaszolva kifejtette, hogy szülei mindig is támogatták őt a sportolásban. „Édesanyám eleinte nagyon féltett a kerékpározástól, mivel ebben a sportágban gyakoriak az esések, de idővel hozzászokott ehhez a szenvedélyemhez. Apukám nagyon sokat segített a kezdeti elindulásban és mai napig az edzőm. Ha itthon versenyzek, akkor pedig kijön és szerel is, ha kell.” – jegyezte meg Benkó Barbara.

A legtöbb diák arra volt kíváncsi, hogyan lehet valakiből eredményes sportoló. „Nagyon fontos a kitartás, hiszen nem lehet mindig nyerni. Meg kell tanulni átlendülni a kudarcokon, csak így lehet valaki hosszútávon eredményes. Ennek köszönhetően viszont a sport olyan tartást ad, amit sehol nem lehet összeszedni.” –hívta fel a figyelmet a londoni olimpikon. A látogatás végén Barbi megígérte a gyerekeknek, hogy ősszel újra ellátogat a pilisvörösvári intézménybe.

Vácon járt az EHF-kupa győztes
Az EHF-kupa győztes kézilabdázó Tápai Szabina április utolsó napján a váci Földváry Károly Általános Iskolát kereste fel. A sportolónő többek között beszélt a kézilabda alapjairól és szabályairól, pályafutásának kezdeteiről és állomásairól, a siker feltételeiről, a győzelmek és a kudarcok elfogadásáról és jövőbeli céljairól. A Váci NKSE játékosa előadása során többször kiemelte, hogy az élsport mennyire fontos szerepet töltött be életvezetésének kialakításában, hangsúlyozta a sportolás és a tanulás összeegyeztetésének fontosságát.

"Elsősorban a gyermekek miatt vállaltam a felkérést Fazekas-Zur Krisztinától, mert szeretném őket arra ösztönözni, hogy menjenek el valamilyen edzésre. Nem feltétlenül kézilabdára, én már annak is nagyon örülnék, ha csak szimplán több gyermek kezdene valamilyen sporttevékenységbe, akár hobbiként, akár rendszeres időtöltésként." - jegyezte meg Szabina. Az előadás végén a közös fotók elkészítése mellett a világklasszis kézilabdázóval a gyerekek több labdát is dedikáltattak, így remélhetőleg több diáknak jön meg a kedve a hazánkban különösen népszerű sportághoz.

Folytatódik az iskolalátogatási program
Az alapítvány által szervezett eseményt a nyár elejéig újabb iskolalátogatások követik, melynek során a szervezet munkájában részt vevő világklasszis sportolók újabb oktatási intézményeket keresnek fel. Az EHF-kupa győztes kézilabdázó, Fazekas Nándor lesz a következő sportoló, aki gyerekekhez látogat el. A Bajnokok Útja Alapítvány – ahogy a neve is jelzi – kiemelt küldetése, hogy segítse a jövő bajnokait céljaik kitűzésében és álmaik megvalósításában, illetve előmozdítsa az egészségtudatos életmód elterjedését a mindennapi életben. Ennek érdekében a szervezet speciális programot kíván megvalósítani, melynek egyik eleme, hogy a neves sportolók személyesen keresik fel az előre kiválasztott iskolákat és részt vesznek a gyermekek egészségtudatos nevelésében.

Szórakozás: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.