Marosi Ádám: a sport szorgalomra és kitartásra nevel

Létrehozás: 01/13/2017 - 10:05
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Marosi Ádám öttusázó hétfőn a soroksári Grassalkovich Általános Iskola negyedik osztályos tanulóit kereste fel. A látogatásra a Fazekas-Zur Krisztina által alapított Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási program keretében került sor.

 

A többszörös világbajnok öttusázó a tanórán elmesélte, hogyan lett belőle sportoló, emellett felhívta a gyerekek figyelmét a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás fontosságára. Az olimpikon a 2012-es londoni olimpián szerzett érmét is megmutatta. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett sportoló továbbá azt is elárulta, hogy pályafutása elején először úszni kezdett, amit mindenki jó alapnak tart a sportolás megkezdéséhez. Mivel nem volt elég sikerélménye, ezért eleinte a futással kombinálva kéttusázott, majd végül az öttusa irányába ment tovább, melyet már 18 éve profi szinten űz. 

 „Az élsport elsősorban egészséget adott nekem, de azt is megtanította, miként osszam be a napomat, hogyan rendszerezzem az életem” – jegyezte meg a 32 éves sportoló. Hozzátette: ő ugyanúgy szokott izgulni a versenyek előtt, mint a gyermekek dolgozatírás idején. Azt is megjegyezte, hogy bár életét egyértelműen a mozgás és az egészséges életmód határozza meg, nemrég elkezdett táncolni. Marosi Ádám egy kislány kérésére megmutatott néhány salsa-lépést is az osztály előtt. 

Az olimpikon beszélt továbbá arról, mennyire fontos az elhivatottság a sportban. „Annak köszönhetem, hogy világbajnok és olimpiai bronzérmes lettem, hogy végig kitartó és szorgalmas voltam. Elsősorban magamnak, de a környezetemnek is mindig be akartam bizonyítani, hogy képes vagyok elérni a kitűzött céljaimat” – jegyezte meg Marosi Ádám. Hozzátette: amikor ő hasonló korú volt, akkor az osztályában sokan csúfolták és nem voltak barátai, mert mindig edzésekre járt. 

Az olimpikon azt is megjegyezte, hogy a sportnak köszönhetően beutazhatta az egész világot, simogathatott kengurut Ausztráliában és láthatott panda macit Kínában. Gondolatait azzal zárta, hogy bár az elsődleges célja a minden évben megrendezendő öttusa Eb-n és vb-n való jó szereplés, de szeretne ott lenni a 2020-as tokiói olimpián is.

 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.