Ismét hátrányból sikerült nyernie a Valdor Szentes lányainak

Létrehozás: 01/30/2022 - 07:57
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Nem véletlenül a „bravúr” a leggyakrabban emlegetett szó a Valdor Szentes csapatával kapcsolatban. Matajsz Márk tanítványai ismét bebizonyították, hogyan lehet egy negyed alatt megfordítani egy mérkőzést és elvinni a három pontot vendégként.

Rögtön az első percben Török Dorina szerezte meg a vezetést a házigazdáknak. A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de Varga Viktóra és Kolarova Tamara lövése is kimaradt. Az első negyed vége előtt a Valdor Szentesnek büntetőből sikerült szépítenie Varga Viktória révén. Erre azonban gyorsan válaszoltak a házigazdák egy 20 másodperces kiállításnak köszönhetően. Dankina Viktoriia, a Kurca-parti város csapatának orosz légiósa még megkínálta a győrieket egy lövéssel ám Kiss Emőke résen volt és szép védést mutatott be. 

A második negyed a mérkőzés leggólgazdagabb részének ígérkezett, ugyanis összesen hét gól esett. A Valdor Szentes viszont továbbra sem találta a rést a pajzson, de az is problémát jelentett, hogy a vendégek időről-időre kifutottak a támadási időből, ezért kapkodva kellett kapura lőni. Ezek a lövések vagy fölé, vagy kapufára mentek. A negyed felénél a szerencse sem pártolt a szentesiek mellé, Kolarova Tamara ugyanis kihagyta a büntetőjét. A házigazdák játékosa, Kurucz Kata, aki egyszer azt nyilatkozta magáról, hogy a lövés az erőssége, viszont nem hazudtolta meg magát, ugyanis egymás után két büntetőből is növelni tudta a győriek előnyét és ekkor már a különbség tetemes, 4-1 volt a házigazdák javára. A házigazdák szériáját Huszti Dóra folytatta és úgy tűnik, hogy ez a különbség (5-1) már ébresztőként hatott a Szentesre, mert ezután Varga Viktória először akcióból, majd büntetőből tudott szépíteni, csapattársa, Dankina Viktoriia pedig a második negyed utolsó másodperceiben talált be, így a két csapat 6-4-es eredménnyel cserélhetett térfelet a félidőben. 

Bár a harmadik negyed első percében még a hazaiak növelhették előnyüket Török Dorina találatával, ezt követően látványosan feljavult a Valdor Szentes játéka. Nemcsak a védelem, hanem a támadó szekció is jobban teljesített, így túlzás nélkül állítható, hogy a Valdor Szentes ekkor jött sikeresen vissza mérkőzésbe, hiszen mindkét oldalon 3-3 gól esett a harmadik negyedben. A két csapat 9-7-állással fordulhatott rá az utolsó negyedre. A Valdor Szentes jóval magasabb fokozatra kapcsolt, látszott, hogy nem akarják elengedni ezt a meccset, de Kolarova Tamara találatára hamar érkezett Török Dorina válasza egy szép gól formájában (10-8). Varga Viktoria ezt követően látványos labdaszerzésekkel akasztotta meg a győriek támadásait, majd Mihály - Kádár Ildikó, Kolarova Tamara és Hevesi Anita is betalált a Valdor Szentes részéről, így aki az eredményjelzőre pillantott, az azt láthatta, hogy 10-11-re áll a mérkőzés, vagyis fordítottak a vendégek. A meccs azonban még az utolsó percben sem tűnt lefutottnak. Először a szentesi Mihály - Kádár Ildikó lövését hárították a győriek, a második oldalon pedig Török Dorina gólszerzési kísérletét sikerült megakadályozni. 

Nemcsak emiatt volt puskaporos a mérkőzés vége, hanem azért is, mert az egyik játékvezető piros lapot mutatott fel a Valdor Szentes edzőjének, Matajsz Márknak. A meccs kimenetelét mindez nem tudta befolyásolni, vendégek vihették el a három pontot, így már 18 ponttal állnak a tabellán. Sőt, mivel a ZF-Tigra-Eger 15-4-re kikapott az FTC-Telekomtól, így újra pontegyenlőség alakult ki a bajnokság ötödik és hatodik helyezettje között. Ha a Valdor Szentesnek sikerül a következő meccseken már az első negyedben fegyelmezettebben védekeznie, emellett fel tudja gyorsítani a labdafelhozatalokat, hogy a támadó idő jelentős részét inkább a kapu előtt töltse el, akkor még bizony további bravúrokra és meglepetésekre lesz képes. 

Nagyon jól játszottak a győriek, pontot érdemeltek volna, hiszen gyakorlatilag végig vezettek. Sok mozgásos játékkal megleptek bennünket. Nekünk nem mentek a lövések, emiatt kértem a lányokat, hogy legyenek türelmesebbek. A mérkőzés végén a szívünk a helyén volt, a küzdés miatt le a kalappal a lányok előtt” – nyilatkozta Matajsz Márk a mérkőzés lefújása után.

Legközelebb a Valdor Szentes február 9-án játszik meccset a BVSC-vel.  

Szórakozás: 

A szerzőről

Aranyi Péter